Zaterdag gaat de baan open.
Zaterdag gaat de baan open.

Vijf weken schaatsplezier op de Schoutenwerf

MUIDEN Wie niet kan wachten om de ijzers onder te binden, moet nog een paar dagen geduld hebben. Vanaf zaterdag kan er op het terrein van de Schoutenwerf geschaatst worden. Op water uit de Vecht.

Op de plek, waar volgend jaar onder meer appartementencomplexen verrijzen, ligt de komende vijf weken, tot en met zondag 6 januari, ijs. Een 'cadeautje' van de ontwikkelaar aan de inwoners van Muiden. "We vinden het leuk om nu al wat terug te doen voor alle overlast die er gaat komen tijdens het bouwen", aldus de woordvoerder. Behalve dat er vrij geschaatst kan worden op de baan van 11 x 25 meter, worden er ook tal van activiteiten georganiseerd. IJshockeywedstrijden op maandagavond, curling wedstrijden en ook kunnen bedrijven er terecht voor een feestje of een kerst- of eindejaarsborrel. Met de Muidense ijsclub Eendracht zijn nog gesprekken gaande over eventuele schaatslessen.

Vrijwilligers gezocht

Alles is vrij snel opgetuigd en de organisatie is dan ook nog op zoek naar vrijwilligers die een handje willen helpen. "Het Dickensfestival is helaas niet doorgegaan, maar we hopen dat een aantal van de vrijwilligers ons wil helpen", aldus de woordvoerder.

Water uit de Vecht

Er worden in het hele land tal van tijdelijke ijsbanen opgetuigd in de maand december. Sommige gebruiken kunststofplaten die gekoeld worden. Voor de ijsbaan in Muiden wordt water uit de Vecht gebruikt. Behoorlijk duurzaam, laat de organisatie weten, ook omdat het na afloop weer teruggaat in de Vecht. Het koelen van de baan gaat niet duurzaam, al gebruikt de ijsbouwer wel efficiƫnte machines. Die zijn deze week begonnen met het maken van het ijs.
Of er nu een jaarlijkse traditie is geboren, kan de woordvoerder niet zeggen. Wel dat de gemeente enthousiast is. Mocht er een volgend jaar weer een ijsbaan komen dan zal die in ieder geval op een andere locatie moeten komen. Op de Schoutenwerf wordt dan gebouwd.

Het water gaat na afloop van de ijspret weer terug in de Vecht

Openingstijden

De schaatsbaan is de hele week open. Op maandag tot en met donderdag van 12.00 tot 19.00 uur en op vrijdag van 12.00 tot 21.00 uur.
In het weekend kan er geschaatst worden van 10.00 tot 21.00 uur. Kinderen tot twee jaar mogen gratis de baan op.

Meer en actuele informatie is te vinden op de speciale Facebooksite Schaatsen op de Werf. Daar staan ook filmpjes en foto's van het opbouwen van de baan en het ijsmaken.