Afbeelding

Tentoonstelling over de Sint in Muizenfort

MUIDEN Het Muizenfort staat de komende weken vol met allerlei wetenswaardigheden over Sinterklaas. De Historische Kring Stad Bussum heeft een speciale tentoonstelling samengesteld.

Van Sint Nicolaasbeeldjes en sinterklaasboeken tot diverse kaarten. Verder zijn er ook historische foto's van verschillende jaren waarin de sint de Vestingstad aandeed. Alle spullen komen uit een privécollectie. De tentoonstelling is te bekijken tot en met vrijdag 7 december van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag zijn de deuren van 10.00 tot 14.00 uur geopend.


Bijeenkomst toekomstige pleegouders

GOOISE MEREN Om het dringend tekort aan pleegouders in 't Gooi en de Vechtstreek terug te dringen is er op donderdag 29 november een informatiebijeenkomst over de pleegzorg.

Pleegouders, pleegkinderen en aanbieders van pleegzorg zitten klaar om vragen te beantwoorden. De bijeenkomst vindt plaats op 29 november van 19.30 tot 21.00 uur in het Regiokantoor aan de Burgemeester de Bordesstraat 80 in Bussum (naast de brandweer).

In heel Nederland is een tekort aan pleegouders. Hierdoor is er onvoldoende opvang voor kinderen die (tijdelijk) niet bij hun eigen ouders kunnen wonen. Ook in deze regio zijn er zeker honderd extra pleegouders nodig, berichtte de regio Gooi en Vechtstreek al eerder. Het gaat om kinderen tot 21 jaar die thuis in een onveilige situatie verkeren.

Wie bij de bijeenkomst in Bussum aanwezig wil zijn, kan zich aanmelden via www.pleegoudergv.nl of stuur direct een mail naar pleegouder@regiogv.nl.