Draaibrug vier weken dicht

MUIDEN De draaibrug bij de Groote Zeesluis in Muiden kan tijdelijk niet bediend worden door een defect aan het draaimechanisme. Waternet heeft ongeveer vier weken nodig om dit te repareren. De Muider Hardzeildagen gaan gewoon door, mogelijk zijn er wel minder deelnemers.

Doordat de brug niet open kan moeten schepen met een doorvaarhoogte van twee meter of meer omvaren of hun mast platgooien. De sluis kan gewoon bediend worden en verkeer over de weg ondervindt geen hinder. Alternatieve routes zijn de Amstelroute en de staandemastroute via Amsterdam. Informatie staat op vaarweginformatie.nl. De meeste schepen die meedoen aan de Muider Hardzeildagen op 27 en 28 oktober komen via het Markermeer. De organisatie verwacht niet veel afzeggers.


Magisch Lichtjesfeest

MUIDERBERG De organisatie belooft een sprankelend programma voor het Magisch Lichtjesfeest van zaterdag op De Brink.

Om 15.00 uur begint het spektakel met een goochelshow en een optreden van Charlotte di Borbona. Verder zijn er een knutseltafel en een ballonnentovenaar en worden er diverse spelletjes georganiseerd. Muziek wordt verzorgd door DJ Klaaz. De Stichting Muiderbergse Feesten is erg blij dat de lichtjestocht ook weer op het programma staat. Vanaf 18.00 uur vertrekt de optocht vanaf de Muziektent. De organisatie zorgt voor een Magisch Lichtje voor alle kinderen. Als uitsmijter is er nog een verrassingsact.


Lustrum voor Coffee to Stay

MUIDERBERG Een mijlpaal voor Magda de Boer en Cynthia Joseph van Versa Welzijn. Coffee to Stay vierde begin oktober haar vijfjarig bestaan.

Wat ontstond als een idee van de pastorale kring van de Kerk aan Zee met een handjevol bezoekers, is inmiddels uitgegroeid tot vaste prik voor de gemiddeld 40 bezoekers die maandelijks aanschuiven voor een praatje en een kopje koffie of thee. Het zijn met name ouderen die elkaar hier ontmoeten. De bijeenkomsten vinden een keer in de maand, op vrijdag, plaats in het Ontmoetingscentrum.