Veel vragen over dode vrouw

MUIDEN De recherche heeft nog volop vragen over Edita Moliené, de in de Muidertrekvaart gevonden dode vrouw. Het stoffelijk overschot van de Naardense werd twee weken geleden gevonden in het water vlak bij de Maxis. Het onderzoek naar de zaak is in volle gang.

De vrouw werd gevonden gewikkeld in het plastic van een opblaaszwembad. De politie vermoedt dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen.
Afgelopen week besteedde het tv-programma 'Opsporing Verzocht' aandacht aan de zaak. Meteen na de uitzending kwamen er al elf tips binnen. De dagen daarna werd langzaam meer bekend over de vrouw. Edita Moliené zou zondag 9 september voor het laatst in Bussum gezien zijn. Edita was geboren in Litouwen, woonde 9 jaar in Nederland en was moeder van een 20-jarige dochter. Maar de tips hebben vooral ook voor meer vraagtekens gezorgd. Waarom de vrouw om het leven is gebracht, en door wie, is nog altijd niet duidelijk. Om duidelijk te krijgen wat de vrouw is overkomen, wil de politie graag met getuigen spreken. Wie kende Edita en wist wat er in haar leven speelde? Wie heeft haar nog na 9 september gezien of gesproken? Vanwege de vele vragen heeft Opsporing Verzocht gisteravond wederom aandacht besteed aan de zaak.

Mensen die meer weten over de zaak kunnen contact opnemen met de politie op 0800-6070.