Play-inn bij Show- & Marchingband ViJoS.
Play-inn bij Show- & Marchingband ViJoS. Foto: C. van der Horst

vrijdag 21 september

Stamboomonderzoek

Bibliotheek Bussum 10.00 uur

Ook altijd al eens willen doen, maar niet weten waar te beginnen? Rob Tausk van de Nederlandse Genealogische Vereniging vertelt hoe je een onderzoek kunt beginnen en je kunt daarmee direct aan de slag. Entree gratis.

zaterdag 22 september

Muziek ontdekken

Show- & Marchingband ViJoS 10.00 uur

Show- & Marchingband ViJoS organiseert een Play-inn. Iedereen is welkom om mee te spelen en muziek te ontdekken. Jong en oud, ervaren of niet! Informatie: www.vijos.nl.

'Wonen met dementie'

Vivium De Antonius Hof 10.00 uur

Tijdens de open dag van 10.00-14.00 uur kun je de sfeer komen proeven in de woonlocatie voor mensen met dementie in Bussum. Ook voor tips en advies kun je langskomen.

Verkoop spullen

Zorgcentrum Naarderheem
11.00 uur

Geef boeken, platen, cd's en dvd's een tweede leven voor kwetsbare ouderen in Moldavië! De markt is van 11.00 tot 15.00 uur en de opbrengst gaat naar dagcentrum Sunrise in Straseni, Moldavië.

Judicael Perroy

Tindalvilla 20.30 uur

Gitaargrootmeester Perroy won in 1997 de prestigieuze eerste prijs van de 15e internationale competitie van de Guitar Foundation of America, waaraan een tournee langs zestig steden in de Verenigde Staten en Canada was verbonden. Kaarten kosten 25 euro inclusief consumpties. Reserveren@tindal.nl. Contact: info@tindal.

zondag 23 september

Zenboeddhisme

De Besant Hall 10.30 uur

Lezing door Paul Loomans over rust en voldoening ervaren vanuit het zenboeddhisme. Terwijl de vooruitgang ons de dingen gemakkelijker maakt en we meer tijd zouden moeten overhouden, is het omgekeerde het geval: we hebben het gevoel dat we het steeds drukker krijgen en onze taken sneller moeten vervullen.

Boerenfeest

Kinderboerderij 't Mouwtje
12.00 uur

Stichting de Gooise Ark organiseert een Boerenfeest met veel vermaakt voor kinderen. Tot 16.00 uur.

Lezing

Comenius Museum 14.00 uur

Een lezing over Charta '77 en Nederland. Spreker is Jef Helmer en rondleider Pieter Goedhart. De kosten zijn 10 euro, MJK 5 euro. Aanmelden: info@comeniusmuseum.nl of 035-6943045, www.comeniusmuseum.nl.

dinsdag 25 september

Uitleg smartphone

Wijkpost De Schakel 15.00 uur

Jongeren van SCAN geven ouderen uitleg over de smartphone. Leuk om bij de tijd te zijn en om om te kunnen gaan met moeilijk te bedienen, 'moderne' apparaten. Geef je op door te bellen met De Schakel op maandag: 035-6944742.

Cursus Mens-zijn de 21e eeuw

Witte Kerk Naarden 19.00 uur

Onderzoek naar humanistische inspiratiebronnen en nieuwe perspectieven. Door kennisoverdracht, reflectie en gesprek met docent Bas Nabers en medecursisten wordt er stilgestaan bij fundamentele vragen uit de 21e eeuw en de actuele waarde van humanisme.

Basiscursus kalligrafie

Buurtcentrum Uit-Wijk 19.30 uur

In tien lessen worden, onder begeleiding van Marjolein Keuning, stap voor stap de basistechnieken van het kalligraferen aangeleerd. Aanmelden bij Marjolein Keuning: 035-6910152.

Good Luck

Gymzaal TTV Good Luck
20.00 uur

Bij tafeltennisvereniging Good Luck kan volop worden gespeeld. Wil je een balletje slaan of de conditie op peil houden dan ben je welkom.

Fotocursus

Wijkpost De Schakel 20.00 uur

Wil je meer met je camera kunnen doen dan alleen op de automatische stand fotograferen? Meer weten over compositie, kleur en licht. Experimenteren met diafragma, sluitertijd en ISO. Kom dan naar de fotocursus 'Van vakantieboek naar mooie foto'.

donderdag 27 september

Duurzaam atelier met Basim

Buurtcentrum Uit-Wijk 12.00 uur

Basim is sinds een paar jaar in Nederland en heeft zijn passie voor het maken en vermaken van kleding uit Syrië meegenomen. Met een gedoneerde naaimachine zit hij klaar om van oude kleding weer iets nieuws maken. Lekker duurzaam dus!

Ontmoet en Groet

Stichting Maatjesproject
13.30 uur

In de Week van de Toegankelijkheid wordt iedereen uitgenodigd om onder het genot van een high tea anderen te ontmoeten. De inloop is gratis.

Goois Maculacafé

Het Trefpunt 14.00 uur

Heer Trosman van Irishuys geeft een voorlichting hulpmiddelen, waaronder sprekende beeldschermen. De toegang is gratis, maar consumpties zijn voor eigen rekening. Ook niet-leden van de Maculavereniging en partners en familieleden zijn welkom.

Nederlandse taallessen

Koepelkerk of Mariakerk
17.30 uur

Cursus lezen en schrijven voor mannen in Bussum. Het gaat om mannen van zowel autochtone als allochtone afkomst die hun Nederlandse taal willen verbeteren. Er kan ook extra geoefend worden voor de inburgering. Aanmelden kan bij Gerda Franken, 06-20742117.