GDP wil geen belevingspad om de Vesting

MUIDEN De gemeente bespreekt vanavond (woensdag) het Herstelplan Oostelijke Vestingwerken. Het plan heeft duidelijk draagvlak op de meeste punten. Het pad over de vestingwal is echter nog een heikel punt. Het Goois Democratisch Platform zal hier dan ook vragen over stellen.

Er moet volgens het plan een nieuw voetpad onder aan de wallen komen. Omwonenden vrezen dat ze hierdoor last krijgen van inkijk. Deze bezwaren zijn door inwoners duidelijk aangegeven bij verantwoordelijk wethouder Franx.

'Pad is strijdig met historische aanzicht en verdedigingsfunctie'

Het GDP gaat een stap verder en stelt dat het zogenoemde 'belevingspad' aan de binnenzijde van de vestinggracht strijdig is met het historische aanzicht en de verdedigingsfunctie van de vestingwerken. "Er kan derhalve niet gesproken worden van herstel."
Ook geeft deze oppositiepartij aan dat er reeds een laag pad om de oostelijke vestingwal is waar mensen langs de waterkant kunnen lopen.
Alle plannen voor het herstelwerk worden vanavond om 20.00 uur besproken in de gemeenteraad in het gemeentehuis in Bussum.