Mishandeling op wandelpad

MUIDERBERG Wandelen en fietsen lijkt niet goed samen te gaan op het wandelpad naast de Nienhuis Ruyskade in Muiderberg. Vorige week kreeg een wandelaar daar een vuistslag van een fietser.

De wandelaar werd volgens zeggen aangevallen nadat hij een opmerking had gemaakt over het rijgedrag van de fietser, die daar op dat moment met nog een andere fietser was. Een van de fietsers had volgens hem zijn hond expres aangereden. Volgens zijn echtgenote is het in het weekend, zeker bij mooi weer, geen doen op het wandelpad. Dan zouden er grote groepen wielrenners luid schreeuwend en hard fietsend het wandelpad onveilig maken.

Getuigenoproep

Er is aangifte gedaan en inmiddels iheeft de politie ook via Facebook een oproep gedaan aan getuigen om zich te melden via 0900-8844. Bij die oproep wordt ook een beschrijving van de verdachten gegeven. De mishandeling vond plaats op woensdag om 12.10 en 12.37 uur.

Fietsers te gast

Het gaat om een wandelpad, de zogenaamde natuurboulevard, waar sinds enige tijd ook fietsers zijn toegestaan, weliswaar als gast. Dat betekent dat je daar mag fietsen - overigens niet harder dan 15 km per uur - en voetgangers voorrang hebben. Op steeds meer plekken in het land worden voetgangerszones en wandelpaden op deze wijze ingericht.