Brievenbussen verdwijnen uit het straatbeeld.
Brievenbussen verdwijnen uit het straatbeeld. Foto: PostNL

PostNL haalt volop brievenbussen weg, ook in Muiden en Muiderberg

PostNL zal het aantal brievenbussen in Muiden en Muiderberg drastisch gaan verlagen. Muiderberg houdt nog twee van de vier brievenbussen over.

GOOISE MEREN PostNL haalt 23 brievenbussen in Gooise Meren weg. In totaal blijven er 32 staan. In Muiden gaat de bus aan de Fuit verdwijnen, in Muiderberg gaat het om de bussen aan de Googweg en de Erfgooierslaan.

"De reden voor het weghalen is dat er steeds minder post wordt verstuurd", aldus Désirée Foekens van PostNL. "Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden weggehaald voor zaterdag 5 oktober of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals naast supermarkten of plekken aan het begin van een woonwijk." Het uitgangspunt is dat brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. "Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd."

Afstandseis

Bij het bepalen van de locaties houdt PostNL rekening met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd is in de Postwet. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOB en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen over de plannen in Gooise Meren. "We hebben gezamenlijk gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven en dan ook vooral voor mensen die wat minder goed ter been zijn."

Het weghalen van de brievenbussen wordt in fases gedaan vanaf 10 september en als de brievenbus vervalt, wordt dat minimaal drie weken van tevoren aangegeven op de betreffende brievenbus. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. De brievenbussen die blijven staan zijn in Muiden op de locaties; Burgemeester de Raadtsingel, Nooitgedacht en Pampusweg. In Muiderberg blijven de bussen op de Dorpsstraat en Vincent van Goghlaan.

Meer informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus.