Er is van alles te doen op de culturele markt.
Er is van alles te doen op de culturele markt. Foto: Floor Mommers

Culturele markt en Art Fair groter dan ooit

BUSSUM De grootste culturele markt van Bussum ooit, Bussum Cultureel, wordt gehouden op zaterdag 15 september van 11.00 tot 17.00 uur.

Wie de markt bezoekt, komt niet alleen voor het aanbod van kunstenaars, fairtrade producten, aanbieders van workshops en de muziek-, toneel- en dansverenigingen, maar ook voor de gezelligheid, verrassend straattheater, vele kinderactiviteiten en fijne terrassen. Zo is er een photobooth, een 3D-tripping demonstratie, een modeshow en kleurcafé. Er is ook veel voor kinderen te doen. Ze kunnen bijvoorbeeld lekker knutselen of meedoen aan een muziek- en circusworkshop in de vrolijke tent van de SKBNM of ze kunnen een eetbare tatoeage laten zetten bij de ChocoChicks op de Brinklaan. In de Havenstraat, Kapelstraat, Brinklaan en op het Wilhelminaplantsoen staan meer dan negentig kramen of tenten van creatieve aanbieders die zich komen presenteren. De deelnemers aan de culturele markt maken van hun presentatie echt een feestje. Kom langs en geniet.

Klein Frankrijk
De Art Fair van Bussum Cultureel is uitgegroeid tot een toonaangevende show van hedendaagse kunst voor liefhebber en verzamelaar. Zondag 16 september wordt het Wilhelminaplantsoen omgetoverd tot klein Frankrijk. Van 11.00 tot 17.00 uur tonen professionele kunstenaars van Kunstkring Artes, maar ook vele kunstenaars en galeries uit de wijde omgeving, hun nieuwste werken. Wethouder Cultuur van Gooise Meren, Alexander Luijten, verricht om 12.00 uur de opening. Bezoekers kunnen dit jaar deelnemen aan diverse professioneel begeleide workshops. Men kan komen tekenen, hakken in steen, troostvogels maken - het is een greep uit de vele mogelijkheden.