'Het had minder kolossaal gemogen'

MUIDEN De eerste voorlopige ontwerpen voor de transformatie van de Schoutenwerf, van de nieuwe eigenaar Egeria Real Estate Development, werden afgelopen week gepresenteerd. Flink wat belangstellenden, waaronder veel omwonenden, kwamen de plannen bekijken.

Na jaren van gesoebat over de kaders van het bestemmingsplan en de plannenmakerij lijkt het er nu toch van te komen. De nieuwe eigenaar laat weten dat alle plannen nu precies binnen het bestemmingsplan - dat uit 2010 dateert - vallen. Dat was een van de discussiepunten met de vorige eigenaar, Ad van der Vliet.

In totaal komen er 52 woningen, verdeeld over meerdere gebouwen. De helft appartementen/penthouses en de andere helft grondgebonden woningen. Ook komen er een ondergrondse parkeergarage met plek voor 100 auto's en zo'n 50 ligplekken voor bootjes. Een aantal gebouwen, waarin de appartementen en penthouses komen, steekt behoorlijk boven het maaiveld uit. Flink wat omwonenden, die aanwezig waren tijdens de presentatie, maken zich zorgen over lichtinval en uitzicht. Ze zijn wel blij dat er wat met de oude scheepswerf, die al tientallen jaren niet meer in gebruik is, gebeurt. Maar wat hen betreft had het allemaal wat minder kolossaal gemogen en ze maken zich zorgen over overlast en schade aan hun huizen als gevolg van bouwactiviteiten.

3