De winnende inzenders van 'Muiderkring'.
De winnende inzenders van 'Muiderkring'.

Muiderkring is naam nieuwe school

MUIDEN De Muiderkring wordt de nieuwe naam voor het nieuw te bouwen kindcentrum in Muiden. Dat heeft een speciale werkgroep bekend gemaakt die zich boog over de zestig inzendingen.

De gekozen naam is de inzending van de 8-jarige Nina en 5-jarige Eline, die ook in de toekomst naar 'De Muiderkring' zullen gaan. Samen met hun ouders Marion en Hans Zoetekouw gingen ze voor de gelegenheid op de foto bij de locatie van het nieuw te bouwen kindcentrum op het terrein van de voormalige Kruitfabriek. Remko van der Heijden, namens de werkgroep: 'Heel graag wil ik alle mensen bedanken voor hun geweldige inzendingen. We kregen inzendingen van inwoners van Muiden, toekomstige bewoners van De Krijgsman, ouders, leerkrachten én kinderen. We zijn heel blij met de grote betrokkenheid bij ons kindcentrum." Dat deze naam de winnaar moest worden werd al snel duidelijk. "Een kring en verbonden zijn. Dat is waar het centrum voor staat."

Onder de inzenders waren ook andere leuke namen namen zoals: De Spiering, Villa Kruidhof, Muider Veste, De Krijgsmanschool, Het Prille Geluk en Onze Talentjes.
De Muiderkring zal onderdak bieden aan zowel school- als kinderopvang. Talent Primair, ASKO Scholen en kinderopvangorganisatie SKBNM werken samen. Ook de locatie Jozefschool aan de Kloosterlaan wordt hierheen verhuisd.