Les van een voormalig proftennisser, dat was het toetje op het jubileumweekend.
Les van een voormalig proftennisser, dat was het toetje op het jubileumweekend. Foto's Yvette de Vries

TV de Hakkelaars heeft mooi jubileumweekend achter de rug

TV de Hakkelaars werd in 1968 opgericht door 33 Muiderbergers. Het is nog steeds een kleine, maar gezellige vereniging.

MUIDERBERG Met een knallend feest op zaterdag, dat pas eindigde om half drie in de ochtend, en een clinic van oud-proftennisser John van Lottum op zondag was het een onvergetelijk jubileum voor TV de Hakkelaars.

Vrijdag was het jubileumweekend nog rustig van start gegaan met een receptie met o.a. oud-leden. Maar zaterdag en zondag was er flink wat actie. De eerste dag van het weekend stond in het teken van de jeugd. Er waren spelletjes en uiteraard werd er ook getennist. Voor de clinic op zondag met Van Lottum hadden zich maar liefst 75 senioren aangemeld. Gewapend met tennisracket en een zonnetje in de rug ging deze, ooit nummer 62 van de wereld, de baan op van de Muiderbergse tennisclub. Hoog bezoek dus, alhoewel ze daar in Muiderberg wel aan gewend zijn. Alec Krajicek, zoon van, sloeg op zesjarige leeftijd zijn eerste bal bij de club. En ook Krajicek zelf was ooit lid. Bart Juffermans van de jubileumcommissie sprak van een zeer geslaagd jubileumweekend. "We hadden mooi weer, de receptie was goed bezocht, het feest was gezellig en er was een goede opkomst." Een mooie beloning voor de 1,5 jaar voorbereidingstijd die er in is gaan zitten. Zelf is Juffermans al 30 jaar lid van de vereniging en kan dus een aardig geschiedenisboekje volnschrijven. Mooie verhalen, zoals toen ze in de jaren 70 grond konden kopen van de buurman. Maar er was ook de daling in het ledenaantal. Nu telt de club nog zo'n 300 senioren en 80 jeugdleden. Juffermans hoopt dat ze door de nieuwe wijk, De Krijgsman in Muiden, flink wat nieuwe jeugdleden kunnen aantrekken. Die kunnen trainen, maar ook meteen meespelen in de competitie, belooft hij. Trots vertelt hij dat het tennispark eigendom is van de tennisclub. Een uniek plekje, midden in de natuur. "We hebben dus ook geen buren die we overlast bezorgen. In 2006 zijn alle gravelbanen vervangen door smash courts. Het grote voordeel daarvan is dat er minder onderhoud nodig is en er kan in de winter doorgespeeld worden. "Het onderhoud van de banen wordt gedaan door een groepje vrijwilligers." Daarmee sparen ze een hoop geld uit, dat weer besteed kan worden aan andere zaken.

Ambities

Zo staat led-verlichting hoog op het verlanglijstje en de jeugdcommissie heeft haar zinnen gezet op een padelbaan. Padel is een kruising tussen squash en tennis en wordt gespeeld in een hok. Ze hopen hiermee ook extra (jeugd)leden aan te trekken. Verder moeten er over twee jaar vier banen gerenoveerd worden. Het geld voor dit alles is al apart gelegd. Juffermans glimlacht: "Het is leuk, een eigen tennispark, maar je moet wel ver vooruit denken."

Bart Juffermans bij het clubhuis dat ook al bijna 50 jaar staat.