Van Meerten en Sanderse bij het afscheid.
Van Meerten en Sanderse bij het afscheid. Foto: Bob Awick

Marleen Sanderse en Miriam van Meerten stoppen als wethouder en zwaaien af tijdens receptie

GOOISE MEREN Wethouders Marleen Sanderse en Miriam van Meerten hebben dinsdag afscheid genomen. Dat deden ze op een voor hen belegde afscheidsreceptie. Het was flink druk en warm. Vanuit alle lagen van de bevolking werd gedag gezegd.

Meerdere bewoners kwamen even langs om de wethouders te bedanken. Daarnaast kwamen veel gemeenteraadsleden, oud-raadsleden en oud-wethouders langs. Ook oud-burgemeesters Peter Rehwinkel en Joyce Sylvester van de voormalige gemeente Naarden waren er. Sanderse en Van Meerten spraken alle bezoekers toe en blikten terug op hun wethouderschap, waar ze allebei met volle teugen van genoten hebben. Sanderse en Van Meerten waren de afgelopen twee jaar wethouder van Gooise Meren en daarvoor voor de gemeente Naarden. Ze nemen (voorlopig) afscheid van de lokale politiek en gaan zich richten op andere dingen.
Van Meerten wil graag meer tijd met haar kinderen doorbrengen, met name in de avonduren. "Ik was er vaak niet, maar daar komt verandering in. Mommy is back", zei ze vol overgave in haar afscheidsspeech en dat bracht de mensen aan het lachen. Maar er was ook emotie. Van Meerten liet haar gevoel spreken toen ze zei altijd aan één woord genoeg gehad te hebben in haar samenwerking met Sanderse.
De aanwezigen moesten in lange rijen wachten om de dames gedag te zeggen. Daarbij werden flink wat kussen gegeven en handen geschud. Ook de cadeautafel was aan het einde rijkelijk gevuld. Puntje van kritiek was dat de receptie aan het einde van de middag werd gehouden. Hierdoor kon niet iedereen aanwezig zijn, met name winkeliers die hun wethouder Economische Zaken nog gedag hadden willen zeggen.