Proef om debat leuker te maken

GOOISE MEREN De gemeenteraad gaat anders debatteren. Dat gebeurt als proef. De debatten moeten leuker en levendiger worden.

Raadsleden voeren nu gewoon het woord vanaf hun stoel, maar dat gaat veranderen. Als ze straks het woord voeren om bijvoorbeeld een motie in te dienen, gebeurt dat vanaf het spreekgestoelte. Voor een interruptie moeten ze straks ook opstaan van hun plaats; dat kan alleen nog maar van achter de interruptiemicrofoon. De proef wordt over drie maanden geëvalueerd. De debatten zijn overigens ook voor inwoners te bezoeken op het gemeentehuis in Bussum. En alle raadsvergaderingen kunnen live of achteraf via de website van de gemeente worden gevolgd.


Bert Boer verlaat Muiderslot voor Rotterdam

MUIDEN Directeur Bert Boer van het Muiderslot heeft een nieuwe job geaccepteerd. Hij wordt directeur van het Maritiem Museum in Rotterdam.

Boer was meer dan zes jaar directeur van het bekende kasteel. Niet veel mensen hadden verwacht dat hij al zou vertrekken. "Ik maak nu een mooie stap naar een museum dat twee keer zo groot is. De zeevaart boeit mij en de dynamiek van een stad als Rotterdam met een enorme haven boeit mij enorm." Boer begint 1 juli in Rotterdam. Voor het Muiderslot moet een waardige opvolger gezocht worden. De raad van toezicht zal zich hierover buigen.

"Het Muiderslot staat er goed voor en we krijgen steeds meer toeristen uit Amsterdam en schoolgaande kinderen. Het bezoek is in mijn tijd gestegen van 108.00 naar 138.000 bezoekers. Ook is er een mooie ambitie om in 2020 hét Rijksmuseum van de Middeleeuwen te worden. Om dat te bewerkstelligen moeten we op zoek naar geld, een belangrijke taak voor een nieuwe directeur."