Keuzes voor Bredius-gronden gepresenteerd

MUIDEN Er gaat gebouwd worden op de Brediusgronden, maar wat moet nog worden bepaald. Volgende week woensdag presenteren de planmakers wat er allemaal zou kunnen gebeuren op het stuk grond. Vooral de woningtypes worden gepresenteerd.

Op de Brediusgronden komt vooral plek voor sport. Naast de twee bestaande voetbalvelden worden er nog twee hockeyvelden en een oefenveld aangelegd en wordt een sporthal gebouwd. Aan de noordrand komt woningbouw. Hoeveel woningen moet nog worden bepaald en hangt mede af van welke gevolgen het heeft voor de financiering. Het zou kunnen dat er alleen maar sociale woningbouw komt, maar er bestaat ook een kans dat er een mengvorm komt met middeldure koopwoningen.

De planmakers tonen volgende week woensdag hoe de woningen eruit kunnen gaan zien en hoe de bebouwing vormgegeven kan worden.

De gemeenteraad moet vervolgens bepalen wat er exact gaat gebeuren. Dat gebeurt pas rond de zomer. De presentatie van woensdag wordt gehouden op het gemeentehuis en start om acht uur.


Bezoekers-centrum Muizenfort gaat open

MUIDEN Het bezoekerscentrum Vesting Muiden gaat vanaf deze week open.

Het bezoekerscentrum in het Muizenfort, waar toeristen allerlei informatie kunnen krijgen, wordt vrijdag geopend door wethouder Marleen Sanderse en gedeputeerde Joke Geldof van de provincie Noord-Holland.

Het bezoekerscentrum huisvest onder meer een VVV-punt. Daar kunnen bezoekers op een touchscreen van alles over Muiden en de vesting te weten komen. Daarnaast is er een permanente expositie die de ontwikkeling van Muiden door de eeuwen heen laat zien.

Onder andere wordt de rol belicht die de stad Muiden speelde in de Oude en Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam.