Een naam bedenken voor school en kinderopvang in de woonwijk De Krijgsman.
Een naam bedenken voor school en kinderopvang in de woonwijk De Krijgsman.

Naam voor nieuw Kindcentrum gezocht

MUIDEN Op het terrein van de voormalige kruitfabriek komt De Krijgsman, een woonwijk met 1300 woningen. Met deze wijk groeit ook het aantal schoolgaande kinderen in Muiden.

Voor deze leerlingen komt er een nieuwe school: het Kindcentrum Muiden, dat onderdak biedt aan school én kinderopvang. Talent Primair, ASKO Scholen en kinderopvangorganisatie SKBNM werken samen. Ook de locatie Jozefschool aan de Kloosterlaan wordt onderdeel van het Kindcentrum.

Meedenken over naam

Voor het nieuwe Kindcentrum zijn ze wel op zoek naar een naam, met het idee om inwoners van Muiden uit te nodigen mee te denken over de schoolnaam. Leerlingen, ouders, leerkrachten, bewoners: iedereen kan meedoen. "We zijn op zoek naar een naam die iedereen gemakkelijk kan uitspreken", vertelt Remko van der Heijden, directeur van de PC Hooftschool.

"Ook moet de naam bij de historische plek passen en bij een modern kindcentrum. Het Kindcentrum daagt kinderen uit om te leren en zich te ontwikkelen op creatief, sportief, sociaal en cultureel gebied. Het wordt echt een plek waar samen leven en samen leren hand in hand gaan."

Stoute Soldaatje

Sommige inwoners kwamen al met een naam voor het Kindcentrum. Makelaar Vlaanderen kwam met 't Soldaatje' of 'Stoute Soldaatje' en Minke vond 'Buskruitschool' een goede naam.
Melissa vertelde dat je de PC Hooftschool hebt, die vernoemd is naar een belangrijke man uit de middeleeuwen, dus zij kwam met het idee van de 'Willem de Tweedeschool'.
Andere bewoners kwamen met de 'Krijgsmanschool', de 'IJmeerschool' en als laatste de 'Grote Zeesluisschool'.
Iedereen met idee voor een naam voor het nieuwe Kindcentrum kan dat mailen voor maandag 7 mei naar kindcentrummuiden@gmail.com.
"We hopen echt dat veel inwoners, jong en oud, met een naam komen, want het is echt een uitdaging voor ons om voor het nieuwe Kindcentrum een naam te kiezen."