De nieuwe raad van Gooise Meren.
De nieuwe raad van Gooise Meren. Foto: Bob Awick

Nieuwe gemeenteraad staat klaar om Gooise Meren verder uit te bouwen

Alle 31 raadsleden zijn afgelopen week ontvangen door burgemeester Han ter Heegde in de raadszaal en direct geïnstalleerd.

GOOISE MEREN In totaal hebben twaalf raadsleden afgelopen woensdag afscheid genomen van de gemeenteraad. De burgemeester bedankte alle raadsleden die aan de wieg stonden van de nieuwe gemeente Gooise Meren.

Er waren lovende woorden voor Rob Niehe (VVD), Mark Marshall (VVD), Nellejet van Tilburg (CDA), Herman den Hollander (CDA), Han van Wees (Gewoon Gooise Meren), René Sweijen (Gewoon Gooise Meren), Nico Kooij (D66), Koos de Haan (D66), Sawan Bruins (D66), Lars Voskuil (PvdA), Fred Winnubst (PvdA) en Arno Haije (50PLUS).
Alle raadsleden die de gehele termijn van twee jaar hebben uitgezeten, kregen niet alleen bloemen, maar ook een klokje met een inscriptie van het wapen van Gooise Meren.

Raadslid Freek Vos (GroenLinks) zwaait ook af, maar niet op dit moment. Hij zal de komende tijd de plek innemen van Gerben Struik die wegens ziekte nog verhinderd is.
Het wachten is nu tot het nieuwe college, onder leiding van de VVD, wordt gevormd.
Vanuit het oude college is het mogelijk dat dat Jan Franx, Hendrik Boland en/of Gerben Struik nog terugkeren als wethouder. De coalitie moet immers nog worden gevormd. Voormalig wethouders Miriam van Meerten en Marleen Sanderse komen niet terug.

Ook Sawan Bruins (D66) werd bedankt.
PvdA-nestor Lars Voskuil nam ook afscheid.