Het college (Franx ontbreekt op de foto) werkte twee jaar aan Gooise Meren.
Het college (Franx ontbreekt op de foto) werkte twee jaar aan Gooise Meren. Foto: Bastiaan Miché

Vertrekkend gemeentebestuur is tevreden

GOOISE MEREN De gemeente Gooise Meren staat klaar voor de volgende stap. Dat zegt het vertrekkende gemeentebestuur met wethouders Miriam van Meerten, Jan Franx, Hendrik Boland, Marleen Sanderse en Gerben Struik. Ze hebben een tevreden gevoel overgehouden aan de afgelopen twee jaar.

De afgelopen twee jaar werkte het gemeentebestuur aan de opbouw van de gemeente Gooise Meren. "Een nieuwe gemeente moet zichzelf een beetje opnieuw uitvinden: welke richting willen we op, ook op de lange termijn? We hebben een aantal visies voor de nieuwe gemeente opgesteld. Die zijn vastgesteld, met als resultaat dat de gewenste ontwikkelrichtingen voor de toekomst helder zijn. Normaal gesproken heeft een college vier jaar om plannen tot uitvoering te brengen. Nu zijn in de helft van die tijd bergen werk verzet, is er veel nieuw beleid gemaakt en is vooral ook veel ruimte gegeven aan inwoners om samen met ons Gooise Meren vorm te geven."

Trots

"Wij zijn trots op wat er door inwoners, bedrijfsleven, vrijwilligers en gemeente is bereikt en op poten is gezet. Gooise Meren staat er na twee jaar goed voor, is financieel gezond en is klaar voor de volgende stap."

Fout bij stemmen tellen

De gemeente heeft inmiddels ook de definitieve stemmen van de gemeenteraadsverkiezingen binnen. Op één stembureau blijken GroenLinks-kandidaten Petra Vonk en Freek Vos te zijn verwisseld. De namen lijken erg op elkaar en ze stonden ook onder elkaar op de kieslijst.

Foutje gemaakt met tellen van stemmen na verkiezingen

Het foutje kwam aan het licht toen de fractie van GroenLinks argwaan kreeg. Op het bewuste stembureau kan Petra Vonk normaal gesproken rekenen op een redelijke achterban, nu bleek ze er geen enkele stem te hebben gehaald.

Geen gevolgen

Het foutje heeft geen gevolgen voor de zetels of de zetelverdeling binnen GroenLinks.
De partij heeft laten weten het foutje ter kennisgeving aan te nemen.