Ontwerper Krijgsman-bruggen bekend

MUIDEN Architectenbureau Syb van Breda & Co gaat de bruggen voor de ontsluiting van nieuwbouwwijk De Krijgsman ontwerpen. Dat maakt de gemeente bekend na de aanbestedingsprocedure.

Het bureau gaat drie bruggen maken voor over de Muidertrekvaart. Het gaat om twee beweegbare bruggen voor voetgangers en fietsers en een vaste brug met een uitneembaar deel voor auto's en scooters.

Het architectenbureau werd gekozen nadat het een eerste ontwerp aanleverde. De ontwerpen werden beoordeeld door een groepje experts en een paar bewoners, waarvan er twee straks op De Krijgsman gaan wonen.


Weer twee lijsttrekkers bekend

GOOISE MEREN De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan. Afgelopen week hebben weer twee partijen hun lijsttrekker voor de verkiezingen bekend gemaakt.

Gerben Struik voert komend voorjaar de kieslijst van GroenLinks weer aan voor de gemeenteraadsverkiezingen. Struik was twee jaar geleden ook de lijsttrekker van de partij, schopte het tot de coalitie met GroenLinks en werd wethouder. Als GroenLinks weer het college haalt, wordt Struik weer de wethouder.

De bovenste plaatsen van de GroenLinks-kandidatenlijst worden verder gevuld door bekende namen: Barbara Boudewijnse, Jan Portengen, Freek Vos en Petra Vonk.

Bekkema voert PvdA aan

Rolien Bekkema is de nieuwe lijsttrekker van de PvdA. Bekkema is geen onbekende voor de PvdA: afgelopen jaar werd ze raadslid na wat verschuivingen binnen de partij. Als lijsttrekker is ze de opvolger van Gerard Boekhoff, die de PvdA-lijst twee jaar geleden aanvoerde en daarna al snel vertrok. De huidige fractievoorzitter van de PvdA, Lars Voskuil, stopt na de verkiezingen.

Naast Bekkema staan er een aantal nieuwe kandidaten op de lijst. De bovenkant wordt gevuld door nieuwkomers Martijn Kahlman en Lotte Schimmel en de ervaren Charles Wiss en Fred Winnubst.