Jaarwisseling zonder problemen verlopen

MUIDEN Muiden en Muiderberg hebben een rustige jaarwisseling achter de rug afgelopen zondagnacht.

Toch waren er wel een handvol klachten over vuurwerkoverlast. Tot en met de jaarwisseling werd er door Muiders twaalf keer geklaagd over harde knallen door vuurwerk, Muiderbergers klaagden twee keer. Er was wel wat schade aan prullenbakken en andere voorwerpen op straat, maar echt noemenswaardige incidenten bleven achterwege. Brandweer en politie hoefden nauwelijks op te treden.

Her en der door stad en dorp werd vooral op een vreedzame manier het nieuwe jaar ingeluid. Er werd veel vuurwerk afgestoken en op straat wensten buren en andere bekenden elkaar de beste wensen en werd er geproost op een goed jaar.
Waar Muiden en Muiderberg het rustig hielden, had Weesp het een stuk drukker. Vandalen richtten daar een spoor van vernieling aan.

Rond het station werd er veel gesloopt: van de deuren van het station zelf tot een paar opgeblazen brievenbussen. Daarnaast werd onder meer het brugwachtershuisje van de Roskambrug gesloopt. Er waren eveneens twee autobranden, aan de Julianastraat en de Herensingel. Aan laatstgenoemde straat werd ook een auto compleet gesloopt.

Rest van de regio

De brandweer meldt dat voor de hele regio de jaarwisseling relatief rustig is verlopen. Met 67 meldingen was het wel wat drukker dan voorgaande jaren. Naast de twee Weesper autobranden waren er nog twee. Ook waren er vijf gebouwbranden.