Een hele feestweek op poten zetten, dat lukt niet meer.
Een hele feestweek op poten zetten, dat lukt niet meer. Archieffoto: Matthijs Wink

Feestweek rond Koningsdag houdt op te bestaan

Het was vele jaren een traditie: de feestweek rond Koningsdag met de grote tent op het Vestingplein. Afgelopen jaar was vooralsnog de laatste.

MUIDEN Er komt komend voorjaar geen Muider feestweek meer. Dat maakt het Comité Openbare Feesten (COF) bekend. De feestweek van afgelopen jaar was - hoe dan ook vooralsnog - de laatste.

De stekker wordt er uit getrokken omdat het aantal vrijwilligers en bezoekers sterk terugloopt. "Een vervelende beslissing, maar we hebben er lang over nagedacht", vertelt Ben Boogaard van het COF. "Het was afgelopen jaar met zeven man al een enorme klus om de feestweek op poten te zetten. We hebben van de vaste groep nog maar vier leden over. Dan valt het echt niet te verhapstukken."

Toch hoeven Muiders niet te vrezen dat er helemaal niks gebeurd rond Koningsdag. "Vanzelfsprekend zullen we op Koningsdag zelf wel gewoon wat doen. En datzelfde geldt voor Dodenherdenking. Daar gaan we gewoon mee door. We hopen vanzelfsprekend van harte op meer aanwas van vrijwilligers voor volgend jaar. Maar dit jaar gaan we het hoe dan ook niet redden om een hele feestweek te houden."
Het COF gaat wel hard aan de slag om gedurende het jaar wat meer te doen. "We denken erover om bepaalde evenementen van de feestweek op andere momenten te houden. Het afgelopen jaar heeft bewezen dat we met succes dagevenementen kunnen houden. Het Dickendfestival was een enorm groot succes. En dat smaakt naar meer. We gaan zeker niet stilzitten."

Volgende evenement

Het eerstvolgende evenement van het COF staat overmorgen (vrijdag) al op het programma. Dan wordt de kerstboomverbranding weer gehouden. Het vuur wordt aangestoken op de Schapenkaai aan de Noordpolderweg, vanaf zeven uur.

Toch zal er op Koningsdag nog genoeg gebeuren.