Afbeelding
Foto: Picasa

Een uitgelezen boke

Het Gein, levensloop van een rivier

Wie wandelend, fietsend of varend tussen Driemond en Abcoude het Gein bezoekt, komt onder de indruk van wat daar te zien is, ongeacht welk seizoen het is.

Daar gaat dit boek over, maar ook over de buitenplaatsen en herenhuizen en hun bewoners. Rijke doopsgezinden ('mennisten') hadden hier in de 17e eeuw hun buitenverblijf. Ook de (voormalige) boerderijen worden besproken. Daaronder is het statige voorhuis van Bijlmerlust, dat in de Bijlmer werd afgebroken en hier weer werd opgebouwd. Tekenaars, schilders en dichters, waaronder Mondriaan en Nescio, zijn onverbrekelijk met het Gein verbonden. Vijftien auteurs werkten aan het boek mee. De redactie hadden Marijke Carasso-Kok en Jan Slofstra. De foto's zijn van Hans Bomhof.

Het gebonden boek met omslag telt 184 pagina's met vele foto's en andere afbeeldingen, waarvan een aantal in kleur. Uniepers Abcoude gaf het boek in 1998 uit.

Wilt u dit boek kopen? Het enige exemplaar is te koop voor € 15. Mail of bel Oosterom:
oosteromnc@gmail.com of 035-6914336. Klaas Oosterom verkoopt uitgelezen boeken, die mensen hem schenken. De opbrengst is voor een ontwikkelingsproject van silentwork.org in Mauretanië.