'Voor ons geen schijnparticipatie'

NAARDEN De bewonersgroep Mooi Naarden wil, zelfs na extra gesprekken met wethouders, niet meer meedoen aan het participatieproces rondom het project de Borgronden. De partijen blijken niet nader tot elkaar te komen.

"Als de gemeente Gooise Meren daadwerkelijk wil dat burgers participeren dan zal het gemeentebestuur kiezers ook echt serieus moeten nemen. Dat gebeurt nu onvoldoende. Het gevoel bij ons overheerst dat het participatieproces een procedureel iets is en invloed veinst die er in werkelijkheid niet is", aldus Simone Bergman van Mooi Naarden.
"De feiten worden verdraaid, de bijeenkomsten zijn op onmogelijke tijden, input wordt niet goed verwerkt, het verkeersonderzoek is ondermaats en de regie en bewaking moet meer door de gemeente worden uitgevoerd", luidt een deel van de opsomming van wat er volgens Mooi Naarden mis is gegaan. Bergman benadrukt dat Mooi Naarden het proces zeer actief blijft volgen en zich ook zal blijven roeren in de discussie. "Maar aan de schijnparticipatie doen wij niet mee."

Wethouder Geert Jan Hendriks reageert: ''Bijzonder jammer, ik betreur hun besluit. Ik heb vrij recent nog een goed gesprek gehad met vertegenwoordigers van Mooi Naarden. Door niet deel te nemen aan het participatieproces doen ze de Naarders, die zij vertegenwoordigen, tekort. De gemeente blijft inzetten op een breed participatieproces, dat gaat gewoon door."