Het bankje wordt getest.
Het bankje wordt getest. Foto's: Bob Awick

Buurtpreventie heft zichzelf op; overgebleven geld voor bankjes

Twee bankjes en een nieuwe leuning voor de brug; dat is de bestemming van de 3000 euro van buurtpreventievereniging Componistenkwartier.

NAARDEN Buurtpreventie Componistenkwartier I bestaat niet meer als vereniging, maar is verder gegaan met het burgerinitiatief 'WhatsAppgroep Componistenkwartier'.

"We hebben gekozen voor de WhatsAppgroep omdat het effectiever is, makkelijker werkt en je meer inwoners kunt bereiken", vertelt Robert ten Braake van het bestuur van de vereniging. "Een WhatsAppgroep kunnen we gebruiken als extra oren en ogen in de wijk voor onder andere de politie. Omdat we nu doorgaan als appgroep is de vereniging overbodig geworden."

Hierdoor is het besluit gevallen om de hele vereniging op te heffen. Het gevolg was wel dat er een bedrag van 3000 euro overbleef. Ten Braake legt uit waar dat geld vandaan komt. "Alle leden hebben 5 euro betaald voor het lidmaatschap. We hadden dit geld opgespaard. We zochten naar een mooi doel hier in de buurt en we hebben ervoor gekozen om een bedrag te schenken aan zowel het G-voetbal van NVC als het Goois Natuurreservaat."

Voetbalvereniging NVC Naarden heeft 500 euro gekregen voor de G-afdeling. "Hier voetballen kinderen vanaf zes jaar en jongvolwassenen met een lichamelijke of verstandelijk beperking. Ze hebben allemaal extra aandacht nodig en kunnen niet meekomen bij het gewone voetbal. De G-afdeling kon het geld goed gebruiken en was heel enthousiast toen we de cheque aanboden."

Parkbankjes

Het resterende bedrag, 2500 euro, heeft het GNR ontvangen voor twee parkbankjes en een leuning voor een bruggetje over de beek. Het bankje op landgoed De Beek (richting het SAS Institute) werd gisteren onthuld door Karen Heerschop van het Goois Natuurreservaat. Het GNR was direct enthousiast over het plan. "Het bankje is heerlijk voor de wandelaars en de leuning is vooral erg nuttig."

De onthulling dinsdagmiddag.