Afbeelding
Foto: Bowie Verschuuren

Yannick de Waal

Is van beroep acteur, woont in Naarden, 24 jaar.

Waar ben je druk mee?
"Momenteel ben ik veel aan het schrijven. Samen met een goede vriend van me werk ik aan een speelfilm en zelf ben ik bezig met twee korte films."

Wie is jouw lievelingsacteur?
"Ik heb meerdere favorieten. Joaquin Phoenix is fenomenaal. Jack Nicholson, Al Pacino, Robert DeNiro, Matthew McConaughey, Christian Bale en Jake Gyllenhaal ook. En natuurlijk de meesters van vroeger: Marlon Brando en James Dean."

Welke muziek luister je graag?
"Ik luister naar alle verschillende genres, het ligt er heel erg aan hoe ik me voel. Van J. Cole en Kendrick Lamar tot The Beatles, Sting, Peter Gabriel, The Lumineers en Fink."

Waar droom je nog van?
"Er is heel veel waar ik over droom. Films die ik hoop te maken, mensen die ik wil ontmoeten om dan mee samen te werken, plekken die ik hoop te zien. Alleen zijn dromen er om waar te maken, niet echt om over te praten."

Een dagje burgemeester? Waar zou jij dan voor inzetten?
"Als ik een dag de burgemeester was, zou ik waarschijnlijk een soort filmfestival organiseren waarbij mensen in contact kunnen komen met mensen uit de filmindustrie en bijzondere werken die in de afgelopen jaren gemaakt zijn. Vooral om te laten zien dat een wereld vol kunst zo mooi is en kan zijn."

Hoe ziet een ideale vrije dag er voor jou uit?
"Buiten is het donker en nat, binnen staat de open haard aan, kop thee naast me en ik hoef niets anders te doen dan op de bank te liggen en films te kijken."

Wat is jouw lievelingsfilm en waarom?
"Ik heb zo veel favoriete films dat het eigenlijk een onmogelijke vraag is, maar een van de beste films van de afgelopen jaren is 'Manchester by the Sea'. De scène in het politiebureau is hartverscheurend."