Bejaarde vrouw thuis overvallen

NAARDEN Een man heeft zondagochtend vroeg een bejaarde vrouw (83) thuis aan de Prins Willem van Oranjelaan overvallen.

De Naardense lag om half acht nog te slapen toen ze opeens werd gewekt door de jonge man die haar huis was binnengekomen door een vernield raam. De dief doorzocht de woning en ging er met een vooralsnog onbekende buit vandoor.

De dader wordt nog gezocht. Het gaat om een man van ongeveer twintig jaar met een normaal postuur. De man sprak normaal Nederlands, maar met een Noord-Afrikaans accent. De politie roept getuigen op zich te melden op 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.


Honden- belasting gaat verdwijnen

GOOISE MEREN Hondenbezitters hoeven vanaf volgend jaar geen hondenbelasting meer te betalen aan de gemeente. Met dat voorstel komt de gemeenteraad. Er moet nog over gestemd worden, maar er blijkt grote steun.

De hondenbelasting moet geheel worden afgeschaft. De gemeenteraad doet dat omdat zij stelt dat hondenbelasting achterhaald is. Hondenbezitters betalen het wel, maar zien daar niet direct wat voor terug.

Daar komt bovenop dat volgens de gemeenteraad het houden van een hond ook weer een positieve bijdrage levert aan het tegengaan van andere problemen, zoals eenzaamheid, en het kan ook bijdragen aan veiligheid en preventie. De gemeente moet nog wel bekijken hoe het bedrag dat nu niet geïnd wordt, moet worden ondervangen.


Kokspiet komt

NAARDEN Sinterklaas heeft laten weten dat er dit jaar ook een 'Kokspiet' aanwezig is als hij op zaterdag 24 november Naarden binnenvaart.

Deze Kokspiet, die te herkennen is aan zijn schort en koksmuts, heeft pepernoten voor alle kindjes die geen gluten kunnen verdragen. De Kokspiet is aanwezig in de Grote Kerk en na afloop van het sinterklaasfeest.