'Verkoop snippergroen verloopt soepel'

GOOISE MEREN De verkoop van stukjes 'snippergroen' aan bewoners kan niet soepeler dan dat het nu gaat. Dat valt te concluderen na de antwoorden van het gemeentebestuur op vragen van de VVD.

De gemeente verkoopt regelmatig stukjes openbaar groen aan buurtbewoners.

Soms moet de gemeente echter aanvragen afwijzen, onder meer omdat er soms kabels en leidingen onder de grond liggen en het verkopen van de grond zou het beheer lastig maken. De VVD vroeg of de verkoop soepeler kon, maar de gemeente zegt dat het al heel soepel gaat.

De gemeente verkoopt in principe alle gronden waarbij zij geen belang heeft, zo laat zij weten. Alleen als kabels of leidingen echt een belemmering vormen, dan wordt er niet verkocht.


Werk aan Huizerweg

BUSSUM Er wordt aanstaande donderdag een hele dag gewerkt aan de Huizerweg. De drukke weg wordt daarom gefaseerd afgesloten voor het verkeer.

Er wordt onderhoud gepleegd aan de weg.

Om de overlast te beperken wordt er van negen tot half vier gewerkt. Voor de werkzaamheden moet steeds een gedeelte van de weg worden afgesloten. Ter plaatse staan verkeersregelaars om het verkeer in goede banen te leiden.