Bibliotheek kan verhuizen naar MFC Keverdijk

NAARDEN De gemeente heeft een marktpartij gevonden die het nieuwe multifunctionele centrum Keverdijk (MFC) zal gaan exploiteren. Op de eerste verdieping komt een gezondheidscentrum, beneden Versa Welzijn en de Schakel. Bovendien zijn er plannen om de bieb hierheen te verhuizen.

Het ziet ernaar uit dat het plan economisch uitvoerbaar gemaakt kan worden. De gemeente heeft op hoofdlijnen overeenstemming met uitvoerder Build by De Wild over de realisatie.

Wens

De wens van de gemeente is om naast de huidige huurders ook de bibliotheek hier aan toe te voegen. Dit zou betekenen dat de bieb gaat verhuizen vanaf de Van Limburg Stirumlaan naar het multifunctionele centrum. De bibliotheek is ook positief over de plannen.

'Nog verdere gesprekken nodig over sluiting huidige vestiging'

Het college ziet een meerwaarde in het combineren van diverse welzijnsorganisaties op één locatie. Toch is nog niet alles in kannen en kruiken.

"Helaas zijn wij er nog niet in geslaagd overeenstemming te bereiken over de voorwaarden waaronder de bibliotheek haar huidige vestiging sluit/overdraagt en deelneemt in het nieuwe centrum. We gaan hierover verder in gesprek."