Gemeente gaat groen controleren

GOOISE MEREN Er gaat vanaf komende maand weer gecontroleerd worden op overhangend groen. De gemeente heeft dat aangekondigd.

Wie te veel overhangend groen in zijn of haar tuin heeft kan een kaartje van de gemeente verwachten met het verzoek om het groen te snoeien. Medewerkers van de gemeente gaan in alle vier de kernen, Muiden, Muiderberg, Naarden en Bussum op pad. Overhangend groen kan flink wat overlast veroorzaken voor fietsers en voetgangers. Doel van de actie van de gemeente is om die overlast tegen te gaan. Hoe lang er precies gecontroleerd wordt is nog niet duidelijk.


Zomerse ongemakken

GOOISE MEREN Het warme en droge weer met hoge temperaturen zorgt voor veel zomerse ongemakken. Ook in Gooise Meren is er flink wat overlast.

Met name de eikenprocessierups zorgt deze zomer voor veel overlast. In Muiderberg is er een flink aantal bomen dat bezoek heeft van deze beestjes. Ze zijn te herkennen aan de linten met waarschuwingstekst. De rupsen moeten steeds worden weggehaald. De rupsjes kunnen, ook voor mensen, bij aanraking, voor gezondsheidsklachten zorgen. De brandharen van het beestje zorgen voor veel jeuk en soms voor duizeligheid, overgeven en koorts.

Ook de reuzenberenklauw en de Japanse duizendknoop groeien goed, met mogelijk vervelende gevolgen. Het sap van de berenklauw kan flinke brandwonden veroorzaken. De Japanse duizendknoop is weer vervelend voor andere planten. De woekerplant verdringt andere planten en kan schade aanrichten aan gebouwen. De gemeente probeert alle ongemakken te verhelpen. Bewoners worden gevraagd melding te doen van eikenprocessierupsen, reuzenberenklauw en de Japanse duizendknoop.