Afbeelding
Foto:

Mohammad Abu Hajeer

Woont in Bussum, 52 jaar, getrouwd en heeft twee kinderen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik ben sitemanager van tankstations in Hilversum en Eemnes."

Waar in Gooise Meren kom je graag?
"Bussum is echt mijn dorp en ik fiets overal naartoe. Ik voel me hier helemaal thuis en heb niet een speciale plek waar ik graag kom. Alles is hier leuk en gezellig."

Wat zou je doen met 100 euro?
"Ik zou dan graag iets leuks doen met de kinderen."

En met een miljoen?
"Een huis kopen in Spanje. Ik ben in veel landen geweest en had dan al snel het gevoel dat ik weer terug wilde naar Bussum. Maar in Spanje had ik dat gevoel helemaal niet. Wat me aansprak waren de aardige mensen, de sfeer, het weer en het lekkere eten."

Lievelingsmuziek?
"Ik hou van Arabische muziek. 's Middags luister ik naar andere muziek dan in de avond. Het ene moment wil ik meezingen en op een ander moment op een stoel zitten en met de muziek tot rust komen."

Hoe ziet een ideale vrije dag er uit?
"Ik ben altijd druk bezig. Niet alleen met mezelf maar ook met de kinderen. En ik doe veel activiteiten in Bussum en ben eigenlijk altijd bezig om andere mensen te helpen."

Wat weten de meeste mensen niet van jou?
"De mensen weten eigenlijk alles van mij want ik ben een heel open persoon. Ook kun je mij alles vragen en ik geef altijd eerlijk antwoord."

Als je een dag de burgemeester was, waar zou jij je dan voor inzetten?
"Zo'n grote verantwoordelijkheid zou ik niet nemen en onze burgemeester doet zijn werk uitstekend. Ik kom Han ter Heegde vaak tegen en dan gaan we in gesprek over onder andere integratie waar hij zich ook voor inzet."