Gevoel van flinke overlast Keverdijk blijkt terecht

NAARDEN De Keverdijk blijkt meer dan gemiddeld last te hebben van woninginbraken en jeugdoverlast. Dat blijkt uit onderzoek naar criminaliteit in de wijk. Hart voor BNM vroeg om de cijfers nadat bekend werd gemaakt dat op de Keverdijk een JOP (Jongeren Ontmoetings Plek) komt. De gemeente houdt het gebied al extra in de gaten en belooft dat te blijven doen.

Omwonenden stonden niet te springen om zo'n ontmoetingsplek omdat ze nu al aangeven flink overlast te ervaren. Hart voor BNM besloot hierop het college aan de tand te voelen. Uit antwoord op de vragen die ze stelden blijkt dus dat de omwonenden zich terecht zorgen maken over de hoge criminaliteit en de grote overlast hiervan in hun wijk. Inmiddels is besloten om een JOP te vestigen bij het voetbalveldje op de Keverdijk. Andere beoogde locaties zijn afgevallen.

Veiligheid

De JOP komt er dus. De gemeente heeft wel aangekondigd dat ze samen met politie, Versa Welzijn en andere partijen hard blijven werken aan de veiligheid van de wijk. "Door nauw contact te houden met de politie, Versa Welzijn en andere organisaties kan er goed ingespeeld worden op ontwikkelingen in de wijk met betrekking tot veiligheid", zo valt te lezen. Daarmee willen ze in ieder geval het gevoel van veiligheid proberen te verhogen en (ervaren) overlast te verminderen.

Overigens zijn de cijfers over autodiefstallen, overlast door drank of drugs, het aantal meldingen en aangiften van bedreiging niet duidelijk hoger dan in de rest van de gemeente.

Verscherpt toezicht

Er is nu al verscherpt toezicht op een van de plekken in de wijk waar veel overlastmeldingen vandaan komen. Ook zijn BOA's, die zich bezighouden met jeugdoverlast, regelmatig te vinden in de wijk en neemt de politie bepaalde plekken mee in hun surveillance. De gemeente geeft ook aan dat ze wekelijks met de andere partijen om tafel zitten om zo goed mogelijk in te spelen op actualiteiten in onder andere Keverdijk.

Bespreken

Marieke le Noble, fractievoorzitter van Hart voor NBM, laat in een korte reactie weten dat ze het antwoord op hun vragen nog binnen de fractie moeten bespreken.