Jongeren krijgen hangplek bij veldje Keverdijk

NAARDEN De gemeente is eruit: jongeren krijgen een eigen hangplek bij het voetbalveldje op de Keverdijk. De locatie Meerstraat-Vaartweg krijgt geen JOP, mede doordat omwonenden aangaven hier fel op tegen te zijn.

Het college denkt dat één plek voldoende is. Wel betreft het een pilot en wordt het hele veldje anders ingericht. Omwonenden mogen ook meedenken over hoe het eruit komt te zien. Zo wordt besproken of er hekken moeten komen, verlichting en meer. Men heeft voor deze plek gekozen omdat jongeren hier al komen én omdat het veld ver genoeg van de woningen ligt. Dat laatste gold niet voor de locatie Meerstraat-Vaartweg. Vanuit die hoek waren 200 handtekeningen ingediend tegen de komst van een JOP.
De gemeente wil ook over het gebruik afspraken maken met de jongeren. Omwonenden ervaren nu al overlast van jongeren die met scooters over het veld rijden en er zijn signalen dat er op de parkeerplaats in drugs wordt gehandeld. "Het college neemt deze signalen serieus," aldus de gemeente. Omwonenden en belanghebbenden krijgen na de zomer een uitnodiging om mee te praten.


Geen extra geld voor lobby verdiept spoor

GOOISE MEREN Er wordt vooralsnog geen extra geld gebudgetteerd om meer te gaan lobbyen voor een verdiept spoor door Naarden en Bussum.

Het CDA wilde 80.000 euro vrijmaken voor de lobby. De raad wilde daarin nog niet mee. Die wil dit pas regelen als de begroting ter tafel komt.