'Mooi Naarden' zegt vertrouwen op

NAARDEN Bewonersvereniging Mooi Naarden is helemaal klaar met het 'zogenaamde meedenken' over woningbouw op de Borgronden. Ze spreken over schijnparticipatie en hebben besloten om zich per direct uit het overleg met de gemeente terug te trekken.

"Het meedenken is alleen bedoeld om af te vinken dat bewoners hun zegje hebben kunnen doen. Van enige serieuze invloed blijkt geen sprake." Recent bleek bij een bijeenkomst over de toekomstige verkeersafwikkeling al dat omwonenden uit het Componistenkwartier, verenigd in Mooi Naarden, zich niet konden vinden in de uitkomsten. Ze voelen zich onder andere niet gehoord en de cijfers werden als 'niet kloppend' bestempeld.
Wethouder Marieke Munneke Smeets laat weten dat het college het besluit van Mooi Naarden betreurt, zeker gezien het feit dat het echte participatieproces nog moet starten. "Op dit moment zitten we nog in de technische fase en de werkgroepen gaan gewoon door. In september is iedereen welkom om aan te schuiven bij het participatieproces. Mooi Naarden is een belangengroep, maar we zitten ook om tafel met Buurtplatform RemCom, Stichting de Limiten en Valkeveen en diverse omwonenden op eigen titel. Vanaf september praten we over de ontsluiting van de wijk en de verkaveling." Extra inspanningen om Mooi Naarden als groep aan tafel te krijgen, worden door de gemeente niet verricht. Wie mee wil denken kan zich aanmelden via borgronden.nl.