AH is niet van plan deur te sluiten.
AH is niet van plan deur te sluiten. Foto: Bob Awick

Wilde speculaties over sluiting AH maken het nog niet waar

NAARDEN Nee, de AH-winkel aan de Marktstraat in Naarden Vesting gaat niet sluiten. Dat is het antwoord van Ahold nadat de afgelopen tijd door diverse inwoners werd gespeculeerd over een mogelijke sluiting.

Door de geruchten werd er ook veel gesproken over het doemscenario. Geen supermarkt meer in de Vesting, dat zou een enorme aderlating zijn voor de leefbaarheid. Daar is men het wel over eens. Zo zou de winkel volgens de geruchten van dit zogenaamde 'kleinste filiaal van Nederland' af willen omdat het niet winstgevend zou zijn.

'Vestiging is niet rendabel, wel goed voor imago van AH'

Er werden zelfs eind mei al vragen over gesteld via de PvdA aan het gemeentebestuur. Hieruit bleek dat de vesting inderdaad niet rendabel is, maar wel opengehouden wordt, juist vanwege de maatschappelijke verantwoordelijkheid die Ahold Vastgoed en AH voelen voor deze vestiging. Deze partijen menen ook dat sluiting het imago van AH zou schaden. De huur van het pand is echter wel jaarlijks opzegbaar.

Punt van aandacht

De gemeente meent daarom wel dat de discussie over het openhouden van deze locatie een punt van aandacht blijft binnen Ahold Vastgoed en AH.

Ook daaruit blijkt dat sluiting helemaal niet aan de orde is. Een woordvoerder van Albert Heijn is hier heel stellig in. "De AH-winkel aan de Marktstraat in Naarden gaat niet sluiten. Ook is de vestiging niet de kleinste AH-winkel in Nederland. Albert Heijn heeft meerdere kleine winkels."