Verbouwing gemeentehuis blijkt twee ton duurder

GOOISE MEREN De grote verbouwing van het gemeentehuis in Bussum heeft twee ton meer gekost dan vooraf begroot. Dat zei wethouder Jan Franx tegen de gemeenteraad nu de cijfers allemaal duidelijk zijn.

Voor de verbouwing was vooraf 6,3 miljoen euro gebudgetteerd. De verbouwing heeft dat bedrag dus met twee ton overschreden. Dat komt onder meer doordat er veel meer asbest werd gevonden dan vooraf bedacht en dat leverde meer werk op, wat weer meer geld kostte. De gemeenteraad moest er extra geld voor vrijmaken.
Nu de gemeente ook alle laatste cijfertjes onder elkaar heeft gezet is het hele verbouwproject van het gemeentehuis afgerond. Het werk zelf was al even klaar.


Opnieuw Jazz Marina in de jachthaven

NAARDEN Het festival Jazz Marina wordt zaterdag 9 juni gehouden in de Jachthaven van Naarden.

Er is livejazzmuziek, theater en eten en drinken. Ook zijn er activiteiten op en aan het water, marktkraampjes en activiteiten voor kinderen. Artiesten die komen zijn: Oded Nir, Jeff Hollie en het Baggerman Trio. De coverband Tape-That speelt een breed repertoire in de stijl van 'Vrienden van Amstel'. Ook zijn er diverse foodtrucks aanwezig. Tijd: van 14.00 tot 20.00 uur.


Vervezelen textiel naar Gooise Meren

GOOISE MEREN De gemeente hoopt de industrie van het vervezelen van textiel naar Gooise Meren te halen.

Het vervezelen van textiel is, kort gezegd, het recyclen van oude kleding om er weer nieuwe kleding van te maken. Gooise Meren hoopt daarmee bij te dragen aan duurzaamheid, maar het kan ook werkgelegenheid opleveren.

Het binnenhalen van de vervezelindustrie is vooralsnog slechts een streven. Het kersverse gemeentebestuur moet de plannen nog verder concreet maken.