Werk aan het spoor bij Naardermeer

NAARDEN Er wordt de komende weken gewerkt aan het spoor bij het Naardermeer. Dat heeft te maken met de aanleg van de Voormeerpassage.

Onder het spoor wordt een tunneltje aangelegd voor langzaam verkeer. Daarvoor wordt er ondergronds aan het riool gewerkt omdat het verlegd moet worden. De aannemer verwacht dat de werkzaamheden geen overlast gaan veroorzaken.


Onderzoek naar parkeren in Vesting

NAARDEN Het bewonersplatform Naarden-Vesting heeft het initiatief genomen om een parkeeronderzoek te houden binnen de Vesting. Dat melden ze in de nieuwsbrief.

Het platform heeft hierbij de handen ineengeslagen met andere belangengroepen in de Vesting, zoals de ondernemersvereniging en de gemeente. Ook wordt mensen gevraagd hun input te geven over parkeren. "Suggesties zijn van harte welkom."

Een speciale parkeerwerkgroep is in het leven geroepen om te kijken naar de huidige parkeersituatie en om toekomstscenario's uit te werken. Het is geen geheim dat het aantal parkeerplaatsen vooral tijdens evenementen schaars is. Daarbij komt dat ook het parkeren in de smalle straten vaak ergernissen en potentieel gevaarlijke situaties oplevert.