Bijna alle containers ondergronds

NAARDEN Zes van de vijf ondergrondse vuilcontainers zijn geplaatst in de Vesting. Alleen de locatie Oostwalstraat moet nog gemaakt worden.

De reacties op de containers wisselen. Sommige mensen vinden het fijn, andere een heel gedoe en af en toe staan er nog zakken naast. De stinkende vuilniszakken in het straatbeeld mist overigens niemand.


Jan Kort Bee- Ball toernooi

BUSSUM Het Jan Kort BeeBall toernooi is een dag vol honk- en softbalplezier voor de allerjongsten. Honk- en Softbalclub HCAW organiseert op zondag 27 mei dit jaarlijkse toernooi.

Vanuit het hele land komen 29 teams met ruim 200 honkballertjes met hun coaches en ouders naar HCAW voor een dag vol met wedstrijdjes, spellencircuit en veel lol. Wat is BeeBall? BeeBall is de voorloper van het echte honk- en softbal en is ontwikkeld om de allerjongste spelers en speelsters te laten kennismaken met deze sport.

Het toernooi wordt om 10.00 uur geopend door de zoon en kleinzoon van oud HCAW-voorzitter Jan Kort, hierna een swingende warming-up gevolgd door wedstrijdjes. Ook is er een spellencircuit waar kinderen hun vaardigheden kunnen oefenen onder begeleiding van HCAW-trainers. Om 16.00 uur wordt het toernooi afgesloten. De toegang is gratis.


Inbraak met flinke ravage bij Trekpleister

BUSSUM Het is de derde keer dat de Trekpleister aan de Veerstraat getroffen wordt door een snelkraak. De inbrekers hebben dit keer een flinke ravage achtergelaten.

Twee mannen zijn zondagochtend bij de Bussumse drogisterij binnengekomen door de twee glazen toegangsdeuren te vernielen, met als gevolg een grote ravage. Ze gingen ervandoor met de dure parfums.

De politie werd gewaarschuwd en was snel ter plekke, maar kon de inbrekers niet aanhouden. Van de twee is geen signalement bekend.