Vragen over afscheid wethouders

GOOISE MEREN De naderende afscheidsreceptie voor de wethouders Sanderse en Van Meerten zorgt voor raadsvragen van 50PLUS. De vragen worden gesteld door Andreas van der Schaaf.

50PLUS vraagt aan het gemeentebestuur onder meer of het normaal is dat een deel van de wethouders apart afscheid neemt. Daarnaast vraag Van der Schaaf of er ook een afscheid komt voor de twee andere wethouders, Boland en Franx, of dat er voor deze twee niets gebeurt.
Het gemeentebestuur moet de vragen nog beantwoorden.


Rijscholen rouwen om collega

BUSSUM De rijscholenbranche rouwt om het verlies van Henk Reinink, de rijleraar die vorige week dinsdag tijdens een les om het leven kwam bij het spoordrama aan de Herenstraat. Gisteren (dinsdag) vormden vele rijschoolhouders een erehaag in Eemnes, onderweg naar de laatste rustplaats van Henk in Leusden.

Ongeveer zestig leswagens stonden naast elkaar opgesteld. De leraren voor hun leswagens, sommige met bloemen erop of een rouwvlaggetje. Nadat Henk in een witte auto langs was gereden volgde een applaus. Een laatste eerbetoon aan hun collega.

De rijschoolbranche is erg begaan met hun collega Henk. Ze boden de nabestaanden direct hulp aan. De familie van Henk Reinink ondervindt grote steun van de hartverwarmende reacties van tientallen rijschoolhouders en rijinstructeurs uit het hele land. Dit heeft Henks vrouw Carla via een van de rijschoolhouders laten weten in de speciale WhatsAppgroep. Ze noemt de reacties "lichtpuntjes in deze donkere tijd".

11