Oplossing lichtoverlast lijkt in zicht

NAARDEN Bewoners van het Naardereiland klagen al langere tijd dat de lantaarnpalen in hun nieuwe wijk voor overlast zorgen. Bij een aantal woningen schijnen de lampen direct de slaapkamer in en ook het verkeer zou last ondervinden.

Inmiddels zijn er gesprekken met de gemeente aan de gang en volgens Daniƫlla Tuik, bestuurslid van de bewonersvereniging Naarderwoonbos, is een oplossing in zicht. De klachten werden eerder door het Goois Democratisch Platform al op de agenda van de gemeenteraad gezet.

Klachten

De klachten spitsen zich vooral toe op de overlast van het licht, maar ook het feit dat er andere lantaarnpalen zijn geplaatst dan afgesproken, zit de bewoners niet lekker.
Tuik: "De oorspronkelijke lantaarnpalen zijn niet meer leverbaar, maar het zou prettig zijn als we als wijk hierbij betrokken zouden zijn geweest. Nu werden we voor een voldongen feit geplaatst." Ze laat wel weten vertrouwen te hebben dat er een oplossing komt. "De gemeente denkt mee en we zijn tevreden over de dialoog die we met hen voeren."

In de gesprekken met de gemeente kwam naar voren dat de overlast na verloop van tijd afneemt. Tuik: "De gemeente heeft ervaring met deze lampen en de felheid neemt af." Totdat het zover is zou er voor de bewoners die overlast ondervinden een oplossing op maat voorhanden zijn.