Help Jonna met haar actie

NAARDEN De 15-jarige Jonna uit Naarden voert actie om geld in te zamelen voor kindertehuizen in Sri Lanka zodat ze computers kunnen kopen, lokale leraren inhuren om computercursussen te geven en om de internetverbinding te blijven betalen.

"Tien jaar geleden is mijn vader John Scholten overleden. Samen met mijn moeder deed hij vrijwilligerswerk voor de Stichting Ayubowan, die zich inzit voor arme kinderen in onder andere Sri Lanka. Mijn vader was webmaster van de stichting en werkte in de IT-branche. Hierdoor zag hij al snel de 'toekomst' van het internet en heeft hij in 2006 de eerste computer in een van de tehuizen in Sri Lanka neergezet. Want als je arm bent in dat soort landen, hoe kun je dan een opleiding volgen zodat je later een goede baan kunt vinden? Mijn vader zag dat computers de toekomst hadden. Hij wilde meer computers aanschaffen voor de kinderen in de tehuizen en omgeving en hun leren ermee om te gaan."
Als eerbetoon aan de vader van Jonna heeft de Stichting Ayubowan het John Scholten IT-fonds opgericht. "Door dit fonds konden we de afgelopen tien jaar computers kopen. Ik wil nu zijn werk voortzetten door het fonds een nieuwe impuls te geven en te proberen het groter en bekender te maken. Zet bijvoorbeeld een potje bij het koffieapparaat op je werk of voer een actie op school, zoals een rommelmarkt. Mocht je een actie willen beginnen, mail dan naar jonnacdo@gmail.com en dan wordt de actie gepromoot op de Facebookpagina John Scholten I.T. fonds. Ook staat er op die pagina informatie om geld te doneren. En alle kleine beetjes helpen om de kinderen een toekomst te geven."