Hele straat wint een ton

NAARDEN Het nieuwe jaar is in Naarden goed begonnen. Inwoners van de Evert de Bruynstraat met de postcode 1411 TA, die meespeelden met de Postcode Loterij, werden verrast met de Buurt-Ton van 100.000 euro.

De Buurt-Ton wordt verdeeld over het aantal deelnemers in de winnende postcode. Hoe meer loten een deelnemer heeft, hoe hoger de prijs zal uitvallen.


'Gooise Meren doet het steeds beter'

GOOISE MEREN Het loopt steeds beter met de gemeente. Dat concludeert burgemeester Han ter Heegde. "Als je kijkt hoe Gooise Meren er na twee jaar voorstaat dan is dat boven verwachting goed."

De gemeente Gooise Meren bestaat op de kop af twee jaar, waarvan burgemeester Ter Heegde er nu één bewust meegemaakt heeft. Volgens hem gaat het zowel voor als achter de schermen goed. "Als ik op straat met mensen spreek dan merk je dat ze natuurlijk nog terugkijken naar het lange proces tot de fusie. Maar nu het eenmaal zover is, gaan ze er ook voor. En als ik kijk naar het ambtenarenapparaat, hadden ze een heel moeilijk eerste jaar achter de rug. Het gaat nu goed, maar we zijn er nog niet. Dat geldt ook voor de politiek. Er moet natuurlijk veel gebeuren en er is ook veel op de plank blijven liggen, maar er is soms ook ongeduld. Ik begrijp het, maar alles heeft tijd nodig."


DeMess snel uitverkocht

Vervolg van de voorpagina

De voorstellingen in deMess waren binnen een paar dagen uitverkocht. Naarder singer/songwriter Patrick John Mackaaij opende aan de Messvleugel met een indrukwekkend, nogal persoonlijk getint liedjesprogramma. Een muzikaal hoogstandje dat extra cachet kreeg met ondersteuning van Arjen van der Linden, slagwerk, en Johan Zielman op basgitaar. Na de pauze herstelde het Naardense Cabaretduo Dubbelfout, Madelon Kroes en Frans Muthert, een jarenlange lokale traditie door een conference te brengen waarin het plaatselijke politieke wel en wee en andere ongein op scherpzinnige wijze gefileerd werd. Afgewisseld met bijpassende songteksten.