Nijntje-spelletjes in sportcentrum de Zandzee.
Nijntje-spelletjes in sportcentrum de Zandzee.

zaterdag 22 december

Visagie & haarstyling demo

Indisha, pure cosmetics & co 11:00 uur

Tip voor de feestdagen! Laat je opmaken, krijg antwoord op vragen of tips over visagie om zelf thuis aan de slag te gaan! Reserveer een plek bij onze 'huis'-visagisten Ralph en Sara gratis voor een half uur. Bellen naar 035-691 0883.

zondag 23 december

Festival of Lessons and Carols

Wilhelminakerk 10:30 uur

A Festival of Lessons and Carols met vocaal ensemble Voices, koperkwartet en Bram Brandemann op orgel.

Kerststallen expositie met activiteiten

Doopsgezinde Kerk 12:00 uur

Kom kerststallen bekijken en beleven! Van alles te doen: knutselen, verhalen luisteren of stap in een levende kerststal. De koffie of thee met iets lekkers staat klaar. Toegang is gratis, donatie voor SchuldHulpMaatje is welkom.

maandag 24 december

Seniorencafé

Brasserie Stokjes en Lepel 10:30 uur

De laatste ASGM Seniorencafé 'Gezelligheid kent geen tijd' van dit jaar. Ook niet-ASGM-leden zijn welkom. Consumpties voor eigen rekening. De gastvrouwen Lidemey en Pépé verwachten u.

Visagie & Haarstyling

Indisha, pure cosmetics & co 11:00 uur

Wil je extra mooi voor de dag komen met de feestdagen? Reserveer een plek bij onze 'huis'-visagisten Ralph en Sara. Je wordt opgemaakt, krijgt antwoord op je visagievragen en tips om zelf thuis aan de slag te gaan! Een half uur per persoon gratis. Bellen naar 035-691 0883.

Kerstballenspel

Sportcentrum de Zandzee 14:00 uur

Kerstballenspel met welke kerstboom hangt het snelste vol? Voor alle leeftijden. Deelname is gratis; je betaalt enkel toegang tot het zwembad.

Kerstnachtdienst

Wilhelmina Kerk 21:30 uur

Kerstnachtdienst begint om 22.00 uur in de Wilhelminakerk. Inloop vanaf 21.30 uur.

dinsdag 25 december

Eerste Kerstdag Feestelijke Lunch

Wijkpost De schakel 11:30 uur

Als alles gesloten is, is De Schakel open. Iedereen is welkom om op eerste kerstdag te komen genieten van een feestelijke lunch. De lunch is gratis.

woensdag 26 december

Stadswandelen Vesting Naarden

Bezoekerscentrum Naarden 12:30 uur

De stadsgidsen van Vereniging Vestingstad Naarden staan weer klaar voor een interessante wandeling door de stad en over de wallen. Start vanaf de Utrechtse Poort. Volwassenen 3 euro, kinderen tot twaalf jaar gratis.

Kerst-orgelconcert

Grote Kerk Naarden 15:30 uur

Kerstorgelconcert door Wybe Kooijmans.

donderdag 27 december

Nijntje spelletjes

Sportcentrum de Zandzee 11:00 uur

Leuke spelletjes voor de allerkleinsten tot en met vijf jaar. Deelname is gratis; je betaalt enkel de toegang tot het zwembad.

vrijdag 28 december

SeniorWeb Inloopspreekuur

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Bussum 10:00 uur

Een team computerdeskundigen van SeniorWeb zit klaar om vragen op het gebied van computers, laptops, tablets en smartphones gratis te beantwoorden.

t Bussums GeheugenHuis

Wijkcentrum Uit Wijk 10:00 uur

Een ontmoetingsplek voor en door mensen met (beginnende) geheugenproblemen en/of mantelzorgers. Er worden spellen gespeeld zoals geheugenspellen, er zijn creatieve activiteiten, gezellig samen koffiedrinken en lunchen met elkaar. Meer informatie: elindhout@versawelzijn.nl.

Verrassingsactiviteit

Sportcentrum de Zandzee 14:00 uur

De activiteit is nog even geheim. A-diploma is wel verplicht. Deelname aan de activiteit is gratis; je betaalt enkel toegang tot het zwembad.

maandag 31 december

Samen oliebollen eten

WOC Bellefleur 10:00 uur

Tot 12.00 uur kunt u terecht voor een terugblik op het oude jaar met een heerlijke oliebol. Meer informatie op www.wocbellefleur.nl.

dinsdag 1 januari

Oefengroep Nederlandse Taal

Buurtcentrum Uit-Wijk 10:00 uur

Spreken, lezen, schrijven en/of grammatica oefenen met Nederlandse vrijwilligers. Iedereen is welkom. Gratis deelname. Info: Esther Lindhout, 06-27025703 of Elindhout@versawelzijn.nl.

Digi-café SeniorWeb

Bibliotheek Gooi en meer vestiging Naarden 10:00 uur

Elke eerste dinsdag van de maand zitten de computerdeskundigen van SeniorWeb klaar om vragen op het gebied van computers, laptops, tablets en smartphones gratis te beantwoorden.

woensdag 2 januari

Spieghelcafé

Spieghelkerk 10:00 uur

Het Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel', gelegen direct achter de Spieghelkerk. Loop even binnen voor een praatje en kopje koffie.

Nijntje Spelletjes

Sportcentrum de Zandzee 11:00 uur

Leuke spelletjes voor de allerkleinsten tot en met vijf jaar. Deelname aan de activiteit is gratis; je betaalt enkel toegang tot het zwembad.

Fitstap trainingen Gooische Meren

WOC Bellefleur 19:00 uur

Fitstap is een nieuw, uniek beweegprogramma. Met Fitstap voel jij je in twaalf weken (weer) fit en vitaal. Daarbij staat een gezonde geest in een vitaal lichaam centraal en daarmee gaan wij je helpen. Fitstap is er voor elke conditie. Stel je vraag aan FitStapcoach, Tineke 06-53315736 of kijk op www.fitstap.nl.

donderdag 3 januari

WerkZoekersServicePunt

WOC De Palmpit 9.00 uur

Palmpitspreekuur op afspraak voor alle vragen rond studiekeuze, stage, leerwerkplek, vrijwillig en betaald werk. Bel voor afspraak 06-40414560. Voor langere hulp biedt WerkInJeEigenWijk het inzetten van onze kansenanalyse en werkVINDsoftware.NU met gratis vacatures.

SportMIX Bussum

Sportcentrum de Zandzee 9.30 uur

Een sportief evenement in Sportcentrum de Zandzee voor de jeugd van zes tot en met twaalf jaar. Workshop judo en klimmen, knotshockey etc. Voor 5,50 euro meedoen. Zwemmen is op een andere dag. Aanmelden via: p.compter@buurtsportcoachgooisemeren.nl (naam en leeftijd).

Actief op de been blijven

WOC Spieghelwijck 10:00 uur

Heb je het gevoel dat je instabieler bent of struikel je weleens? Kom naar de informatieochtend en de daaropvolgende trainingen om op de been te blijven. Voor info: Anouck Dingemans 06-21363918.

Spreekuur Administratie voor Elkaar

Wijkcentrum Uit Wijk 10:00 uur

Wekelijks spreekuur Administratie voor Elkaar. Voor allerlei vragen over administratie en diverse (gemeentelijke) formulieren, uitleg en hulp bij het invullen. Vragen over toeslagen en andere financiële regelingen.

Kerstrace

Sportcentrum de Zandzee 14:00 uur

Kerstrace waarbij A-diploma verplicht is. Wie is de snelste kerstman? Deelname aan de activiteit is gratis; jet betaalt enkel toegang tot het zwembad.

Spreekuur Administratie voor Elkaar

SCAN 14:00 uur

Administratie voor Elkaar; wekelijks inloopspreekuur voor hulp bij administratie, uitleg van formulieren en hulp bij het invullen, vragen over toeslagen en gemeentelijke en financiële regelingen.

vrijdag 4 januari

Verrassingsactiviteit

Sportcentrum de Zandzee 14:00 uur

Verrassingsactiviteit. A-Diploma is verplicht. De activiteit is nog even geheim. Deelname aan de activiteit is gratis; je betaalt enkel de toegang tot het zwembad.

zaterdag 5 januari

Demonstratiedag Slowjuicen

Slowjuice.nl 10:00 uur

Tot 13.00 uur is iedereen welkom om het assortiment te komen bekijken, de slowjuicers zelf te testen en het zelfgeperste sapje te proeven. Groente en fruit is volop aanwezig. Je kunt ook eigen groente en fruit meenemen. Medewerkers kunnen assisteren.

maandag 7 januari

Brainstorm Café - NAH

Wijkcentrum Uit Wijk 12:00 uur

Niet-aangeboren hersenletsel? Kom naar het Brainstorm Café. Je kunt je lunch meenemen, wij zorgen voor een drankje. Meer informatie: BrainstormNAH@gmail.com, 06-25108102 (Jacqueline).

Kinderkoren

De Gooische Muziekschool 16:00 uur

Hou jij van zingen, kom dan bij onze kinderkoren! We beginnen op 7 januari met de nieuwe dirigente Agnes van Laar en werken toe naar een einduitvoering in het Singer Theater op 15 juni. Gaaf! Geef je op via www.degooischemuziekschool.nl.

dinsdag 8 januari

Oefengroep Nederlandse Taal

Buurtcentrum Uit-Wijk 10:00 uur

Spreken, lezen, schrijven en/of grammatica oefenen met Nederlandse vrijwilligers. Iedereen is welkom. Gratis deelname. Info: Esther Lindhout, 06-27025703 of Elindhout@versawelzijn.nl.

woensdag 9 januari

Spieghelcafé

Spieghelkerk 10:00 uur

Het Spieghelcafé is de 'huiskamer van het Spieghel', gelegen direct achter de Spieghelkerk. Loop even binnen voor een praatje en een kopje koffie tot 11.30 uur. De toegang is gratis.

Fitstap trainingen Gooische Meren

WOC Bellefleur 19:00 uur

Fitstap is een nieuw, uniek beweegprogramma. Met Fitstap voel jij je in twaalf weken (weer) fit en vitaal. Daarbij staat een gezonde geest in een vitaal lichaam centraal. En daarbij gaan wij je helpen. Fitstap is er voor elke conditie. Stel je vraag aan FitStapcoach Tineke 06-53315736. Www.fitstap.nl.

donderdag 10 januari

Nieuwjaarsreceptie

WOC Bellefleur 15:00 uur

Het is weer de jaarlijkse gezellige nieuwjaarsreceptie met een gratis hapje en een drankje.

Volk van God en een Beloofd Land?

Spieghelkerk 20:00 uur

De hoofdstroom in het christendom claimt dat de eretitel 'volk van God' van joden overgegaan is op christenen. Maar wat als er nooit een 'vervangingstheologie' in de christelijke traditie geweest is?