Glühweintje in de Kapelstraat
Glühweintje in de Kapelstraat Foto: Bob Awick

Winters weer tijdens kerstmarkt

BUSSUM/NAARDEN Voor wie nog op zoek was naar een leuk cadeautje voor onder de boom of gewoon om iets leuks te kopen, kon daarvoor afgelopen zaterdag zowel in Bussum als in Naarden terecht.

De kraamhouders hadden hun best gedaan om er iets moois van te maken en de organisatie stond in beide kernen als een huis. De ijskoude wind maakte de gevoelstemperatuur flink laag. Dat was dan ook het grootste minpunt van afgelopen zaterdag: de kou. In de Bussumse Kapelstraat liep de IJskoningin rond en zij had gelukkig geen last van de kou en de kerstmannen in de drie arrensleeën vonden het koude weer ook geen probleem. In de straat stonden vuurkorven en de bezoekers zaten gezellig bij het vuurtje met erwtensoep, warme chocolademelk met slagroom, soep, flensjes of glühwein om zich op te warmen.

Ook op de kerstmarkt in de Vesting was het winters weer. De bezoekers liepen dik ingepakt van kraampje naar kraampje onder het genot van een warm drankje of erwtensoep. Ook konden de bezoekers het bokbier en saison van het nieuwe Comeniusbier proeven en ze vonden het een heerlijk biertje. Veel kinderen gingen op de foto in de arrenslee samen met de kerstman en met Jozef, Maria en Jezus in de Gele Loods in gezelschap van de geitjes en schapen. Iedereen zong vrolijk mee met de kerstmuziek van het koor Option 4, het jeugdsaxofoonkwintet, brassband Beatrix Brass en muziekvendel Nardinc.

Gezellig samen op stap.
Fotomomentje in Naarden.
Erg koud in de Kapelstraat.
Veel kramen op het Ruijsdaelplein.
Mooie kraampjes in Naarden.