Ware golf aan autokraken, één verdachte gepakt

GOOISE MEREN Er vindt een ware golf aan autokraken plaats. De afgelopen twee maanden hebben autokrakers in de gemeente Gooise Meren zeker 59 auto's opengebroken. Dat meldt de politie.

Het was het vaakst raak in het centrum van Bussum en op de parkeerplaats van station Bussum-Zuid.

Verdachte aangehouden

De politie stelt op Facebook dat de daders vaak niet achterhaald kunnen worden, maar dat agenten soms ook geluk hebben. Afgelopen zondag kon nog een autokraker op heterdaad worden aangehouden. Een passant zag hoe de man aan het rommelen was aan een auto en belde het alarmnummer. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek de auto net opengebroken.

Er wordt nu gekeken of de man meer autokraken heeft gepleegd.


Extra hulp voor regelen Bussumse feesten rond Koningsdag

BUSSUM Er komt extra hulp voor het op poten zetten van de Bussumse feesten rond Koningsdag. Dat meldt de gemeente. Pro Bussum, dat de feesten de afgelopen twee jaar regelde, komt tekort om alles alleen te doen.

Pro Bussum nam het regelen van Koningsdag over nadat de vorige organisatie ermee stopte en er niets leek te gaan gebeuren rond Koningsdag. Maar het actief organiseren van evenementen is geen functie van Pro Bussum, dat Bussum alleen extra promoot en reclame maakt voor evenementen.

Toch lukte het twee jaar lang, maar Pro Bussum heeft de gemeente nu laten weten dat de organisatie het alleen niet meer aankan. De aanvraag van een evenementenvergunning en de uitvoering van het evenement kost te veel tijd en vergt de nodige expertise.

Opgelost

Het probleem heeft zichzelf ondertussen al opgelost: Pro Bussum kan komend jaar rekenen op de hulp van de Ondernemersvereniging Gooise Meren. De twee gaan de feesten samen op poten zetten.