Eerdere edities waren erg sfeervol.
Eerdere edities waren erg sfeervol. Archieffoto: Bob Awick

'Kom zaterdag gezellig winkelen en borrelen op de kerstmarkt in de Kapelstraat'

BUSSUM De ondernemers van de Kapelstraat verwelkomen zaterdag 15 december graag jong en oud op hun gezellige kerstmarkt. Straatmanagers Eva Kerste en Lilian Hogenboom vertellen dat ze er alles aan doen om deze editie nóg leuker te maken.

"Alle ondernemers staan buiten met een leuke kraam. Hier hebben ze koopjes voor de kerst en hapjes en drankjes in kerstthema. De straat is heel leuk aangekleed met gezellige verlichting, vuurkorven en uit de boxen komt muziek. Er is ook livemuziek van Marcel Luntungan. Hij treedt wel vaker op in café Goesting en dat is altijd een succes. "
"We hebben Cirque du soleil-achtige acts van een winterkoningin en een fee die door de straten zweven en veel bewondering zullen oproepen."

Acts van de winterkoningin, gratis flensjes en livemuziek

"Voor de kinderen zijn er gratis flensjes. En we hebben iemand die hele mooie balloncreaties maakt. Denk aan een rendier voorzien van lichtjes of een kerstboom gemaakt van ballonnen. Het gaat echt wel verder dan de gebruikelijke ballonfiguren."

Hele dag feest

De kraampjes en koopjes zijn tussen 10.00 en 18.00 uur te halen. De kerstborrel is van 17.00 tot 20.00 uur bij de verschillende horecazaken en buiten bij de vuurkorven.

De ondernemers van de Kapelstraat hopen tot slot op veel publiek én droog weer.