De man werd onwel en verloor de macht over het stuur.
De man werd onwel en verloor de macht over het stuur. Foto: Foto Miché / Peter Mol

Bussumer overleden na ongeluk

NAARDEN Een zwaar ongeluk op de Rijksweg (Naarden) heeft zondagochtend het leven gekost aan een Bussumse man (67).

Het ongeluk gebeurde rond 4.45 uur ter hoogte van de kruising van de Rijksweg met de Churchillstraat. De man raakte van de weg en belandde met de neus van de auto in het water. Het ongeluk gebeurde doordat de bestuurder van de auto onwel raakte en de macht over het stuur verloor. Er was geen andere auto bij het ongeluk betrokken, zo meldt de politie na onderzoek.

Een andere automobilist zag het wrak even later liggen en sloeg alarm. De hulpdiensten waren al gauw met meerdere eenheden ter plaatse. De weg werd afgezet, de brandweer kwam ter plaatse om de boel te verlichten zodat het ambulancepersoneel goed zijn werk kon doen.

Verwondingen

Het slachtoffer werd gestabiliseerd en daarna met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Daar overleed de man later aan zijn verwondingen. Twee andere inzittenden van de auto bleven ongedeerd, ze kwamen met de schrik vrij.

De politie heeft na het ongeluk nog lang onderzoek gedaan. Dat had tot gevolg dat de weg lang moest worden afgesloten. De auto van de man moest door een berger op de kade worden getakeld en werd daarna weggesleept. De auto raakte zwaarbeschadigd door het ongeval.