Simon Callaghan en Karel Bredenhorst nemen een cd op.
Simon Callaghan en Karel Bredenhorst nemen een cd op. Foto: Merlijn Doomernik

Nieuw podium voor Stadhuisconcerten

BUSSUM Werken van Beethoven, Bridge en Brahms zijn op vrijdag 14 december te horen in de Spieghelkerk en niet, zoals al meer dan vijftig jaar, in het stadhuis van Naarden.

Het stadhuis is een monument met bepaalde voorschriften. Dorien van Londen, voorzitter van de Stichting De Kleine Zaal om de hoek, vertelt dat de veiligheidsvoorschriften in het stadhuis het afgelopen jaar zijn aangescherpt. "In de Burgerzaal van het stadhuis zaten we met te veel bezoekers om aan die voorschriften te voldoen en moesten we uitwijken naar een andere locatie. En dat is de Spieghelkerk in Bussum geworden. De kerk heeft een mooie ruimte met foyer, alles gelijkvloers en een goede akoestiek. Er is plaats voor ongeveer 250 bezoekers."

De concerten vonden plaats in het stadhuis onder de toepasselijke naam 'Stadhuisconcerten', georganiseerd door de Stichting Stadhuisconcerten Naarden. "Nu zijn we verhuisd en hebben we de naam van de stichting veranderd in 'De Kleine Zaal om de hoek'. De concerten zijn allemaal van een hoge kwaliteit en we doen niet onder voor de programmering van De Kleine Zaal in het Concertgebouw in Amsterdam en zo zijn we op onze nieuwe naam gekomen. We organiseren jaarlijks zes kamermuziekconcerten en de prachtige kerk biedt ons ook de mogelijkheid om naast abonnementen losse kaarten te verkopen. Zo kan een breed publiek meegenieten van de steeds wisselende concerten."

Duo Verzaro met cellist Karel Bredenhorst en Simon Callaghan op de piano geven vrijdag het concert 'Beethoven, Bridge & Brexit' in de Spieghelkerk. "Ik ontmoette mijn vriend en pianist Simon Callaghan tijdens een kamermuziekfestival in Groot Brittannië", vertelt Karel. "Sindsdien zijn we meer en meer samen gaan spelen. Als een eerbetoon aan onze gezamenlijke vriendschap met Daniela Verzaro besloten we ons duo naar haar te vernoemen. De tijd vliegt! We hebben al twee cd's samen opgenomen en plannen voor nog twee staan op stapel." De mannen spelen werken van Beethoven - Sonate voor cello en piano nr.2 in g, op. 5 nr.2, Bridge - Sonate voor cello en piano, Kodály - Adagio voor cello en piano en liederen van Brahms, Schumann en Tsjaikovski.

Het concert begint om 20.15 uur aan de Nieuwe 's-Gravelandseweg 34. Losse kaarten kosten 25 euro en kunnen gereserveerd worden door een mail te sturen naar secretaris@dekleinezaalomdehoek.nl en, voor zover nog beschikbaar, aan de zaal vanaf 19.30 uur. Meer informatie staat op www.dekleinezaalomdehoek.nl.