Sinds de oprichting verzorgt het strijkorkest ieder jaar een kerstconcert.
Sinds de oprichting verzorgt het strijkorkest ieder jaar een kerstconcert. Foto: Kelly Steentjes

Met korting naar Ciconia Consort in Grote Kerk

NAARDEN Het Ciconia Consort presenteert op donderdag 20 december het bijzondere concert 'Biedermeier Kerst' in de Grote Kerk van Naarden en je kunt er met een korting naartoe.

Een onderdeel van het kerstprogramma is de viering van het lied 'Stille Nacht' dat dit jaar precies 200 jaar bestaat. "Daarom hebben we ook gekozen voor de biedermeierstijl", vertelt Frank van der Schaar van het strijkorkest. "Tijdens deze 19-eeuwse Duits-Oostenrijkse kunststroming biedermeier, vanaf circa 1815 tot 1848, was er sprake van een burgerlijke vlucht naar een huiselijke gezelligheid met gezellige zithoekjes en planten op de vensterbank. Niet voor niets transformeerde in deze tijd de kerstperiode tot een familiefeest met nieuwigheden zoals de kerstboom, kerstliedjes en kerstcadeautjes. Deze kerststijl en ook de kerstboom bestaan 200 jaar. En ook het lied 'Stille Nacht' bestaat 200 jaar en spelen we tijdens ons kerstprogramma."
Naast 'Stille Nacht' speelt het Ciconia Consort onder leiding van dirigent Dick van Gasteren werken van onder anderen Sibelius, Schumann en Schubert. Speciale gasten zijn sopraan Wendeline van Houten, mezzosopraan Talitha van der Spek, tenor Jean-Léon Klostermann en Nanco de Vries.

Strijkorkest

Het Haagse strijkorkest is een graag geziene gast in de Grote Kerk. "In het verleden brachten we onder andere 'Russische Wintersprookjes' en 'In de Naam van de Roos'."

Kaarten zijn te koop via www.spant.org. Geef hierbij de kortingscode 'Ciconiakorting' op en ontvang 25 procent korting per ticket.