Zakken vol voedsel.
Zakken vol voedsel.

'Voedselpakketten van 20 euro
zijn hard nodig in Roemenië'

NAARDEN / BUSSUM De Stichting Dialoog zet zich ook dit jaar weer in om arme gezinnen in Roemenië rond de kerstdagen te helpen met een voedselpakket. "Die pakketten zijn heel hard nodig. Een op de acht kinderen uit de armere plekken gaan hongerig naar bed."

Al jaren en jaren zet de stichting zich in om een steentje bij te dragen aan dit arme EU-land. "We vragen nu of mensen twintig euro willen doneren voor een voedselpakket. De Roemeense gezinnen hebben het vooral in de winter als er geen seizoensarbeid is, erg zwaar. We willen juist deze gezinnen met de feestdagen eens wat extra's aanbieden voor de kinderen. Een voedselpakket komt aan die behoefte tegemoet", laat Hans Mobach namens het bestuur weten.

Mobach weet precies waar de voedselpakketten uit moeten bestaan en aan wie ze uitgedeeld worden. Om te voorkomen dat er geld verloren gaat aan transportkosten, wordt het geld gebruikt om in Roemenië de boodschappen te halen. "Het pakket bestaat uit basisvoedingsmiddelen waarmee je een gezonde en lekkere maaltijd kunt maken. Denk aan rijst, kip, kaas, bonen, olie, meel, suiker, wasmiddel én een zakje snoep."

"Het komt terecht bij zeer arme gezinnen in Râmnicu Sărat en omgeving. Alleen de meest schrijnende gevallen, gezinnen met veel kinderen en bejaarden, mogen vooraanstaan om een dergelijk pakket te ontvangen. Zij krijgen een bon toegestuurd waarmee ze, na legitimatie, hun voedselpakket kunnen kopen.

Wie de actie wil ondersteunen kan 20 euro of meer storten op rekening NL92RABO0343711109 t.n.v. Stichting Dialoog, onder vermelding van 'Voedselpakket' (aftrekbare gift!).

www.stichtingdialoog.com

'We willen gezinnen iets extra's bieden voor de feestdagen'