Bewoners kunnen haast geen parkeerplekje vinden.
Bewoners kunnen haast geen parkeerplekje vinden. Foto: Bob Awick

Vechten om een parkeerplekje aan de Iepenlaan, bewoners willen actie

Even je auto parkeren buiten het centrum zodat je geen parkeergeld hoeft te betalen. Het klinkt makkelijk, maar voor bewoners is het heel vervelend.

BUSSUM Bewoners aan de Iepenlaan trekken aan de bel van de gemeente omdat ze grote parkeeroverlast hebben. De gemeente moet het al veel langer slepende probleem aanpakken, zo betogen ze.

De buurtbewoners stellen dat ze hun auto amper voor de deur of net even verderop kunnen parkeren.

Volgens hen heeft dat te maken met het veranderde parkeerbeleid van de gemeente: er komen steeds meer 'vreemde' parkeerders. Dat komt onder meer doordat hun buurt net buiten het gebied voor betaald parkeren valt en er ook geen parkeervergunningen nodig zijn. Bezoekers aan het centrum of zelfs winkeliers parkeren er, maar ook treinreizigers die naar het station gaan en medewerkers van een verderop gelegen kinderopvang. De bewoners hebben het probleem meermaals aangekaart, maar kregen nul op het rekest. "We hebben al eens aan de medewerkers gevraagd om ergens anders te parkeren, maar er was geen ruimte voor gesprek noch begrip. Vanaf volgend jaar moeten er meer medewerkers aanwezig zijn op de kinderopvang, wat betekent dat er alleen maar meer parkeerproblemen zullen ontstaan", zo stellen de bewoners.

Vrees voor groter probleem

Maar daar blijft het niet bij. De bewoners hebben de vrees dat hun probleem nóg groter wordt als er straks ook gewoond wordt op het Bensdorpcomplex. "De drukte neemt dan nog meer toe. De mogelijkheid om te parkeren aan ons deel van de Iepenlaan zal nog moeizamer worden."
De Iepenlaan is al langer een probleem als het om parkeren gaat. Bewoners hebben het probleem al eerder aangekaart en er werden ook wel maatregelen genomen zoals het oprekken van het vergunninghoudersgebied, maar zonder succes. Enkele bewoners blijven last houden. "De gemeente heeft haar probleem verschoven naar ons deel van de straat. Wij willen graag een oplossing waar wij als bewoners niet door benadeeld worden omdat er geen rekening wordt gehouden met het feit dat een dorp groter wordt en dat het vergunninggebied wordt uitgebreid, waar wij als bewoners net buiten vallen."

Oprit

De bewoners hebben het probleem meermaals aangekaart

De bewoners hopen dat de gemeente het probleem oplost door hun toe te staan een eigen oprit voor hun woning te maken waar ze kunnen parkeren of door hun straat ook te bestempelen als vergunninghoudersgebied. De gemeente moet nog op de klachten van de bewoners reageren.